14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăCoronavirusOMS, critici la adresa medicilor nevaccinați: „Reprezintă o condamnare”

OMS, critici la adresa medicilor nevaccinați: „Reprezintă o condamnare”

2 din 5 medici sunt vaccinați în întreaga lume

OMS a publicat un raport care arată că între 80.000 şi 180.000 de angajaţi din sistemul de sănătate au murit din cauza COVID-19 între ianuarie 2020 şi mai 2021. Media indică faptul că doar 2 din 5 medici sunt vaccinați, iar specialiștii trag un semnal de alarmă.

Aceste estimări provin din cele 3,45 milioane de decese asociate COVID-19 raportate OMS în mai 2021; un număr care, în fapt, este mult mai mic decât numărul real al deceselor, susțin specialiștii.

“Dar, desigur, această medie maschează diferenţele uriaşe între regiuni şi grupuri economice. În Africa, mai puţin de 1 din 10 angajaţi sanitari a fost complet imunizat. În acelaşi timp, în majoritatea ţărilor cu venituri mari, peste 80% dintre angajaţii din sistemul sanitar sunt complet imunizaţi”, a precizat organizaţia într-un comunicat.

Pornind de la aceste date, OMS le cere lucrătorilor din sistemul sanitar să se vaccineze anti-Covid-19. Șeful Organizației a susținut că milioane de angajați din domeniul sanitar nu sunt vaccinați. Acest fapt reprezintă „în sine o condamnare a ţărilor şi a companiilor care controlează aprovizionarea globală de vaccinuri”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă