26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăPoliticăCiolacu amenință Guvernul cu plîngeri penale. Cîțu ar fi dat bani discreționar...

Ciolacu amenință Guvernul cu plîngeri penale. Cîțu ar fi dat bani discreționar primarilor PNL și UDMR

O plângere penală, pe numele demnitarilor implicați în decizia Guvernului de a acorda peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă, pentru proiectele locale va fi depusă de PSD, a anunațat Marcel Ciolacu. Liderul PSD spune că banii au fost alocați “discreționar”.

Florin Cîțu este acuzat de Ciolacu că și-a plătit funcția de președinte al Partidului Național Liberal cu bani din Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului, după ce peste 1 miliard de lei au fost alocați de Guvern aseară către administrațiile locale. Deși o parte din acești bani au ajuns și la primarii PSD, liderul formațiunii social-democrate atrage atenția că sumele sunt alocate discreționar și că peste 80% din bani merg către comunitățile conduse de primari PNL sau UDMR.

”Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR.

Cîțu și-a plătit funcția la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise! Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea ține pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD spune că va depune plângere penală pe numele celor care au alocat banii.

”Le spun clar: în ciuda tuturor amenițărilor și a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eșuate, nu vom ceda! Vor primi în schimb ceea ce merită:

  1. plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern;
  2. atacăm și desființăm hotărârea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă;
  3. Cîțu va pleca! De tot”.
    Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.”, potrivit observatornews.ro.

Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...
Ultima oră
Pe aceeași temă