9.2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăInternaționalLa restaurantele italiene se comit fraude, semnalează Europol

La restaurantele italiene se comit fraude, semnalează Europol

La restaurantele italiene se comit fraude, semnalează Europol, prezentând datele unei recente investigații. Ancheta s-a desfășurat mai ales pe teritoriul Germaniei precum și în Italia, prin intermediul „Guardia di Finanza”. Mai mulți experți ai Europol au fost trimiși în Italia pentru această anchetă care are implicații atât financiare cât și informatice.

Potrivit Europol, în peste 300 de localuri cu specific italian din Germania s-a constatat că s-au comis fraude legate de TVA. Rețeaua infracțională ar fi comis fraude prin falsificarea registrelor de încasări zilnice ale restaurantelor. Cu ajutorul unui soft, restaurantele își ascundeau o parte din încasări și raportau autorităților fiscale din Germania doar cealaltă parte.

Operațiunea coordonată de Europol a devenit vizibilă luna trecută dar comunicatul de presă a fost difuzat abia la 5 octombrie 2021.

La restaurantele italiene se comit fraude

Într-o singură zi, 21 septembrie 2021, forțele de ordine au ridicat pentru a fi analizate registre de încasări și un server. De asemenea s-a confiscat suma de 275000 de euro cash. În acea zi de 21 septembrie, 93 de locații au fost percheziționate.

Anchetatorii spun că rețeaua infracțională le vindea patronilor de restaurante un soft conceput pentru a putea fi falsificate datele contabile. Folosind acest soft, patronii își micșorau artificial veniturile. Cumpărătorii de asemenea soft erau mai ales italieni stabiliți în Germania. Softul era produs în Italia.

Bucătăria cu specific italian este considerată că are preparate mai deosebite decât cele cu specific german. Vinurile produse în Italia sunt considerate, de asemenea, superioare celor germane. Din acest motiv, localurile cu specific italian sunt frecventate mai ales de turiștii străini care vizitează Germania sau țările din nordul Europei.

Europol este o organizație având sediul la Haga (Olanda). Europol oferă sprijin celor 27 de țări din UE pentru combaterea infracțiunilor. Se oferă sprijin inclusiv pentru combaterea infracțiunilor informatice și a terorismului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

Ucraina va pierde războiul fără ajutorul militar al SUA, spune Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa nu va putea câștiga războiul dacă Statele Unite își reduc sprijinul militar. Declarația a fost făcută...

Benjamin Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marți, în timpul unei vizite în Gaza, că Hamas nu va conduce enclava palestiniană după încheierea războiului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă