1 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăOp & EdProfeția unui guru: Emma Răducanu va bate miliardul

Profeția unui guru: Emma Răducanu va bate miliardul

În doar câteva zile de la câștigarea US Open, la doar 18 ani, jucătoarea de tenis Emma Răducanu a reușit să adune aproape un milion de urmăritori pe Instagram. Marii creatori de branduri mondiale riscă un pronostic: Emma Răducanu va fi prima jucătoare de tenis din lume care va câștiga peste un miliard de dolari.

”Calmul și echilibrul de pe teren au lansat-o spre glorie,” scrie publicația britanică the Telegraph. Simplitatea, drăgălășenia, accentul ei mandarin (un dialect chinezesc) o recomandă pentru a fi noul brand sportiv al Marii Britanii.

Regina, mesaj în noapte

Regina Elisabeta a II-a n-a dormit în noaptea meciului, pentru a urmări evoluția ei fantastică. Nu mulți sportivi britanici contemporani s-au bucura de privilegiul de a fi felicitați de Majestatea Sa.

Doar un imperiu știe să-și cinstească supușii. Doar o Regină poate fi mai umană ca oricare alt conducător al lumii.

citește și Asasinii financiari, pregătiți să execute datornicii la energie

Gurul pormovării: este o fată de miliarde

„Asistăm la începutul unei povești fabuloase,” a declarat pentru The Guardian Mark Borkowski, considerat un „guru” în domeniul relațiilor publice. „Este o fată de miliarde (de dolari), nu încape nicio îndoială aici. E exact ce trebuie. Nu doar că joacă un tenis extraordinar, dar mai avem background-ul său, etnia și spiritul ei liber,” a spus el.

„Dacă joci într-o finală de tenis, ești britanică, dacă ești chelneriţă, eşti româncă,” afirmația prezentatorului de televiziune Adil Ray de pe twitter a provocat printre internauți multe reacții acide. Discuțiile despre rasă nu există la poporul englez, aveau să-l apostrofeze mulți fani de-ai săi. Asta, am completa noi, în condițiile în care jucătorii sunt puși să îngenuncheze, în cea mai perfidă acțiune antirasistă.

Până la câștigarea celor 2,6 milioane de dolari de la US Open, Răducanu nu a obținut din tenis mai mult de 303.000 de dolari, notează presa britanică.

Marii specialiști în branding de peste Canalul Mânecii vorbesc despre potențialul extraordinar de imagine al micuței campioane.

Ar putea fi prima tenismenă engleză care ar putea să încaseze peste 150 de milioane de lire sterline din publicitate, apreciază jurnaliștii de la The Sun.

Gurul brandingului, Borkowski, riscă un pronostic și mai mare: ”fata de un miliard de dolari”, cu o singură condiție să persevereze și să nu dispară din prim plan.

jucătoarea de tenis Emma Răducanu
desen de Ștefan Popa Popa’S

Tatăl ei nu a putut participa la finală

Nicio publicație din elita mondială a presei nu a scris despre câte investiții a făcut tatăl ei, IT-ist, plecat din România, până ce fiica sa să ajungă sub reflectoarele marii scene a lumii.

Acum, vă dați seama că dacă Emma s-ar fi născut în România, poate că nici nu ar fi îndrăznit să viseze, darmite să se bată cu marile glorii ale lumii?
De treizeci de ani, România n-a investit mai nimic în sport, cu excepția sălilor de sport, construite de guvernul Adrian Năstase, în urma unui pariu cu Ion Țiriac.

Nu mai avem cultul eroilor

”Fluturele” Caeleb Dressel, marele înotător american, a pierdut câteva milisecunde, în goana după aurul olimpic de la Tokio, numai pentru a-l privi pe ”puștiul minune” David Popovici, noua speranță a înotului românesc. A primit de la Ministerul Învățământului un premiu de 10.000 de lei (în jur de 1.400 de lire sterline). Mari universități americane se bat pentru el. Adevărata performanță se poate obține doar când te pregătești la cele mai înalte standarde mondiale. Dacă rămâne aici, se pierde. Dacă ajunge o glorie sportivă a lumii sub steag american, românii vor zice că suntem un popor fără de noroc.

Uitați-vă la bălăcărelile la care e supusă Simona Halep, atunci când pierde!

Fel de fel de cioflingari, ce-și zic comentatori sportivi, îi cântă prohodul. Să nu ne mai amintim ce e la gura internauților. Nu de puține ori i-au luat etnia în balon. Ce noroc de micuța Emma că nu trebuie să treacă prin furcile caudine ale frustraților de pe la noi, oameni care și-ar scuipa țara dacă ar putea să se ridice peste propria lor micime.

Cum s-ar fi făcut caz de etnia ei, nu vrem să ne gândim.

Meritul românilor la victoria Emmei, de pe carpeta de la Flushing Meadows, e cât înțelegerea numelui marii arene, un fel Maracana a tenisului mondial.

Bianca Andreescu a reușit pentru că s-a dus la o școală de tenis de afară

Ne-am bucurat și am trăit intens la victoria de anul trecut a Biancăi Andreescu, dar nu ne-am întrebat nicio clipă de ce părinții săi au plecat din Sibiu? Păi deoarece Klaus Iohannis, primarul de atunci, a construit o așa zisă carpetă de joc, mai degrabă bătaie de joc.

Nu ne putem depăși condiția de popor învins. Altădată aveam demnitate, pentru că aveam conducători care mai țineau cu țara, nu amăgeau oamenii cu ”țara ca afară.”

”Nu e de nicăieri, e o fată a lumii”

”Nu este o fetiță de nicăieri, ci o femeie a lumii,” avea să scrie un comentator la articolul din The Telegraph, care anunța încă din titlu că pierderea AirPods-urilor (căști de traducere n.a.) nu a marcat-o. Și-a propus ca dacă va câștiga finala își va cumpăra altele.

Va ajunge Emma, prima jucătoare de tenis de un miliard?

Vocile lumii

Regina Elisabeta a ll-a a Marii Britanii

jucătoarea de tenis Emma Răducanu
desen de Ștefan Popa Popa’S

”Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale!”, se arată în mesajul oficial al Casei Regale.

În mesaj se mai spune că victoria Emmei de la Flashing Meadows va însemna și un exemplu pentru copiii care vor dori să facă tenis de performanță.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

Ilie Bolojan confirmă că a vorbit cu Mircea Geoană și Elena Lasconi. Ce s-a stabilit în privința retragerii

Ilie Bolojan, candidat din partea PNL pentru funcţia de senator şi politicianul nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie pentru funcţia de prim-ministru, afirmă că...
Ultima oră
Pe aceeași temă