15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăPoliticăZiua Limbii Române. Mesaj emoționant al Maiei Sandu

Ziua Limbii Române. Mesaj emoționant al Maiei Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, transmite, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Limbii Române, că vrea ca aceasta să fie numitorul comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

„De Ziua Limbii Române, pe care o marcăm astăzi, îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara și altele”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

„Bună ziua. Mulțumesc. Cu drag. Nu știu dacă aveți cuvinte preferate în limba română. Mie astea îmi plac. (…) De ziua Limbii Române ne doresc să cinstim și să cunoaștem limba, care este maternă pentru 4 din 5 cetățeni ai țării noastre”, a adăugat ea într-un mesaj video postat pe rețeaua de socailizare.

Maia Sandu vede ca necesar un program național de studiere a Limbii Române.

„Limba Română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. Pentru aceasta trebuie să lansăm un program național de studiere a Limbii Române pentru vorbitorii de alte limbi. Cursuri de calitate, accesibile tuturor vârstelor, producții media în limba română, oferte educaționale predate în română, care corespund rigorilor vremii și pieței muncii. Avem o limbă frumoasă, trebuie să o facem atractivă și pentru cei care nu o cunosc”, a mai spus președintele Republicii Moldova.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă