18.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiMรฎnzatu: Avem contracte cu finanลฃare europeanฤƒ รฎn valoare de 1,5 miliarde de...

Mรฎnzatu: Avem contracte cu finanลฃare europeanฤƒ รฎn valoare de 1,5 miliarde de lei pentru braศ™oveni

,,În judeลฃul BraลŸov, la ora actualฤƒ avem contracte cu finanลฃare europeanฤƒ în valoare de circa 1,5 miliarde de lei. Avem 163 de proiecte publice ลŸi private aflate în derulare care vizeazฤƒ diverse domenii de activitate. Acestea se deruleazฤƒ cam în tot judeลฃul BraลŸov, care are 51 de localitฤƒลฃi, un judeลฃ preponderent urban, dar important este cฤƒ ลŸi în comunitฤƒลฃile mici banii europeni se duc spre diverse tipuri de investiลฃii”, a spus ministrul, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ organizatฤƒ la Centrul de Vizitare al Parcului Naลฃional Piatra Craiului din ZฤƒrneลŸti.

Potrivit sursei citate, pe Programul Operaลฃional Infrastructurฤƒ Mare (POIM) sunt finanลฃate patru proiecte majore, cu o valoare totalฤƒ de 434,53 de milioane de lei, unde contribuลฃia UE este de 287,77 milioane de lei. Valoarea totalฤƒ a plฤƒลฃilor este de 70,95 milioane de lei.

„Apoi, Programul Operaลฃional Regional unde finanลฃฤƒm ลŸi infrastructurฤƒ publicฤƒ, dar ลŸi companii ลŸi zona de dezvoltare a afacerilor ลŸi servicii sociale – avem 128 de proiecte, cu o valoare totalฤƒ de 893,81 de milioane de lei. Programul Operaลฃional Capital Uman – un program prin care finanลฃฤƒm în judeลฃul BraลŸov 15 proiecte care au titularul sau liderul de proiect cu sediul în judeลฃul BraลŸov ลŸi se finanลฃeazฤƒ de la activitฤƒลฃi de formare, calificare pânฤƒ la structuri ale economiei sociale, furnizarea de servicii sociale sau mฤƒsuri pentru sprijinirea ลŸomerilor, mฤƒsuri pentru intervenลฃia comunitฤƒลฃii afectate de diverse probleme, cum ar fi sฤƒrฤƒcia sau depopularea. Valoarea totalฤƒ a proiectelor este de 102,61 milioane de lei”, a precizat Roxana Mînzatu.

La POR, contribuลฃia UE se ridicฤƒ la 518,02 milioane de lei, iar valoarea plฤƒลฃilor este de 97,31 milioane de lei. În cazul POCU, UE a contribuit cu 87,04 milioane de lei, iar plฤƒลฃile totale se ridicฤƒ la 19,10 milioane lei.

De asemenea, alte nouฤƒ proiecte din judeลฃul BraลŸov sunt finanลฃate prin Programul Operaลฃional Competitivitate (POC), în valoare de 58,55 de milioane de lei, ลŸi în zona de capacitate administrativฤƒ (POCA), unde primฤƒriile îลŸi dezvoltฤƒ capacitatea de a livra servicii de calitate cetฤƒลฃenilor, sunt ลŸapte proiecte în valoare de aproape 10 milioane de lei. Aici, contribuลฃia UE atinge 8,14 milioane de lei, iar valoarea plฤƒลฃilor 0,8 milioane de lei.

În cazul POC, contribuลฃia UE este de 27,39 milioane lei, în timp ce plฤƒลฃile totale sunt de 7,16 milioane de lei.

Top 5 proiecte din punct de vedere al contractฤƒrii proiectelor finanลฃate prin fonduri europene este format din judeลฃul Ilfov, municipiul BucureลŸti, judeลฃele Constanลฃa, Cluj ลŸi Dolj. Judeลฃul BraลŸov se aflฤƒ în top 10, dar acest top este în continuฤƒ modificare, în funcลฃie de proiectele care se aprobฤƒ.

Cele mai citite

Adolescentฤƒ spulberatฤƒ de un camion. Impactul a fost fatal

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani din Buzฤƒu a fost lovitฤƒ mortal de un camion รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ traverseze un drum judeศ›ean printr-un...

VIDEO Un elev de 14 ani este autorul atacului armat de la un liceu din SUA care s-a soldat cu cel puลฃin patru morลฃi...

Suspectul arestat รฎn urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puลฃin patru morลฃi ลŸi nouฤƒ rฤƒniลฃi รฎntr-un liceu american este un elev...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ