22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSănătatePremieră națională în chirurgia cardiovasculară românească la Târgu-Mureș

Premieră națională în chirurgia cardiovasculară românească la Târgu-Mureș

 Potrivit acestuia, este vorba de o procedură complexă hibridă de endoprotezare a aortei toracice rupte.

Intervenția a fost realizată la un pacient de 35 de ani din Reșița, victima unui accident rutier, politraumatizat, cu ruptură de aortă toracică descendentă, hemotorace bilateral, fracturi multiple, contuzie pulmonară, hepatică și renală, hemoperitoneu. Acesta a fost transferat la Târgu Mureș cu elicopterul SMURD de la Spitalul Județean Reșița.

„Pacientul aflat în stare critică, șoc hemoragic, intubat, ventilat mecanic, cu necesar de medicație vasoconstrictoare, a fost transportat direct în Sala de Intervenții a Laboratorului Angio, unde o echipă interdisciplinară de medici condusă de dr. Elkahlout Ayman a efectuat o procedură complexă hibridă de endoprotezare a aortei toracice rupte, cu rezultat final bun”, a anunțat Horațiu Suciu.

Procedura a durat aproximativ o oră, pacientul fiind transferat ulterior în unitatea de terapie intensivă a institutului.

Starea generală a pacientului este bună, iar luni va fi transferat în Clinica de Ortopedie a SCJU Târgu Mureș pentru fixarea fracturilor de la nivelul piciorului drept.

„Considerăm rezolvarea acestui caz ca o expresie a înaltului grad de experiență profesională și performanță medicală a specialiștilor din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg Mureș, singurul centru din România care a acceptat cazul”, susține Horațiu Suciu, într-o postare făcută pe Facebook.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...

Greu și în liga a doua din Turcia! Dorin Rotariu a ajuns la 9 luni fără fotbal

Dorin Rotariu (29 de ani) încearcă să-și relanseze cariera la Ankaragucu, în liga secundă din Turcia, însă mijlocașul nu a reușit încă să debuteze...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...
Ultima oră
Pe aceeași temă