12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAustralia: Justiția respinge boala psihică în cazul mamei ce și-a ucis copiii

Australia: Justiția respinge boala psihică în cazul mamei ce și-a ucis copiii

Raina Mersane Ina Thaiday, mama inculpată pentru că și-ar fi ucis șapte copii și o nepoată, la Cairns, în nord-estul Australiei, nu a „conştientizat" grozăvia gestului său, a anunţat luni avocatul ei, relatează AFP.

Spitalizată sub supravegherea poliţiei după descoperirea cadavrelor copiilor, vineri, 19 decembrie, în locuinţa de la Manoora, la periferia oraşului Cairns, femeia în vârstă de 37 de ani, „se descurcă atât cât poate pentru acest moment", a anunţat Steven MacFarlane, după o audiere preliminară la Tribunalul din Cairns.

Avocatul a cerut justiţiei să ia în calcul tulburările mentale ale mamei inculpate. Cererea sa a fost respinsă. Raina Mersane Ina Thaiday a fost inculpată duminică pentru crimă.

Cadavrele a opt victime, dintre care şapte copii ai suspectei şi o nepoată a acesteia, au fost găsite vineri de fiul cel mare al femeii. Aceştia sunt patru fete având doi, 11, 12 şi, respectiv, 14 ani şi patru băieţi de cinci, şase, opt şi nouă ani.

"Nu sunt medic, dar cred că ea ştie ce s-a întâmplat cu adevărat fără a înţelege. După părerea mea, ea încă nu a conştientizat" grozăvia gestului său, a explicat Steven MacFarlane.

Poliţia nu a dezvăluit cauzele decesului copiilor. Sunt analizate mai multe piste, inclusiv posibilitatea ca aceştia să fi fost sufocaţi, au explicat reprezentanţii legii. Poliţia declarase anterior că în casă au fost găsite mai multe cuţite.

Cele mai citite

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...
Ultima oră
Pe aceeași temă