27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCM schi alpin: Austriecele au dominat podiumul la slalom super-uriaș, la Val...

CM schi alpin: Austriecele au dominat podiumul la slalom super-uriaș, la Val d’Isere. Lindsay Vonn, accidentată

Proba de slalom super-uriaș de la Val d'Isere, din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, a fost dominată de austriecele Elisabeth Goergl, locul 1 și campioana olimpică Anna Fenniger, locul al doilea. Americanca Lindsay Vonn a căzut, dar nu s-a accidentat grav.

La 33 ani, Goergl, dublă campioană mondială la coborâre și la super-uriaș în 2011, care a terminat a 2-a coborârea de sâmbătă, revine la cel mai înalt nivel al său și obține a 7-a victorie în Cupa Mondială, urcând pe podium pentru a 41-a oară, conform Agerpres.

Înregistrată cu timpul de 1min25sec42/100, Goergl a devansat-o cu doar 5/100 pe deținătoarea marelui glob de cristal, compatrioata sa Anna Fenninger, într-o frumoasă dublă austriacă. Slovena Tina Maze s-a clasat a 3-a, în 1min25sec55/100 și își păstrează prima poziție în clasamentul general al Cupei Mondiale în fața lui Fenninger.

În ce o privește pe americanca Lindsay Vonn (30 ani), care a câștigat coborârea de sâmbătă, ea a căzut, ratând o nouă victorie care îi permitea să egaleze recordul de 62 de succese în Cupa Mondială de schi alpin, deținut de starul austriac din anii 70, Annemarie Moser-Proell.

O altă favorită, elvețianca Lara Gut, care a terminat sezonul trecut cu globul disciplinei, a ratat podiumul, terminând pe locul 4, în 1min25sec65/100, după o greșeală făcută înainte de linia de sosire.

Cele mai citite

Jaqueline Cristian a fost învinsă de franţuzoaica de origine rusă Varvara Gracheva

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a suferit o înfrângere în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă