17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialO româncă, golgheter al Campionatului European de handbal

O româncă, golgheter al Campionatului European de handbal

Handbalista Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a României, a devenit totodată și golgheterul Campionatului European de handbal din Ungaria și Croația. Românca de pășit-o în clasament pe Carmen Martin, din Spania.

Victoria României cu Spania, scor 22-20, a propulsat-o pe Neagu, marcatoare a 7 goluri în această partidă, până în fruntea clasamentului golgheterilor din cadrul CE de handbal. Neagu conduce cu 40 de goluri, fiind urmată de Carmen Martin (jucătoare a CSM București), care are 38 de goluri.

Cristina Neagu a marcat cele 40 de goluri în cele cinci meciuri disputate până în prezent de tricolore la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia. Practic românca a avut o medie de 9 reușite pe meci.

În vârstă de 26 de ani, Neagu a înscris cele mai multe goluri în partida cu Danemarca, 10 la număr, din grupele preliminare. Tot Neagu este și cea mai bună marcatoare a României de la 7 metri, ea ocupând locul 3 în clasamentul turneului cu 15 reușite din 20 aruncări.

Neagu și Martin sunt urmate, pe locul 3, de croata Andrea Penezici (30 goluri).

Naţionala României a învins, luni, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 22-20 (9-14) şi are 3 puncte în clasamentul grupei I, urmând să joace, miercuri, cu Polonia.

Cele mai citite

A omorât sau nu, cu mașina, baronul Horia Teodorescu un om la Măcin-Tulcea

Baronul PSD Horia Teodorescu candidează pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea, dar nici până astăzi nu a clarificat evenimentul...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă