În acest an, gălățenii au fost dezamăgiți de proasta organizare de către primărie a seriei de evenimente prin care își sărbătoreau orașul.
”Sărbătorile Galațiului”, un eveniment care devenise tradițional, a dezamăgit mult în acest an. Sărbătorirea ocrotitorului spiritual al orașului Sfântul Apostol Andrei, a decurs ireproșabil, fiind marcată printr-o serie de evenimente care au culminat cu aducerea la Galați a moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni și vizita Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, care a sfințit și inaugurat Muzeul Istoriei, Culturii și Spiriritualității Creștine la Dunărea de Jos.
Zilele orașului au mai fost sărbătorite și printr-o serie de evenimente culturale, lansări de carte, expoziții, spectacole. La capitolul evenimentelor care trebuiau organizate de administrație, o lungă listă de situații confuzii și controverse, de la amânarea galei la care erau acordate premiile și diplomele de excelență sau iluminatul festiv costisitor, agățat pe stâlpi dar rămas în beznă în multe zone din oraș, la modul în care în care ”petrecerea” cu concerte și grătare a fost ”spartă” de primărie.
De la ”Târgul Sf Andrei” la ”Kitch Party”
După ce ediția din 2012 a ”Sărbătorilor Galațiului” a iscat un puternic scandal de presă”, din cauza faptului că seria de evenimente costase peste 900.000 de euro, iar în 2013 au fost cheltuiți mai puțini bani, primarul Marius Stan anunțase că în acest an nu vor mai organizate concerte. În cele din urmă au fost organizate trei seri de concerte, cu Proconsul, Like Chocolate, Matteo, Anna Lesko şi Vunk și un recitalul al lui Gheorghe Zamfir. Edilii au hotărât ca toate concertele să fie organizate numai în baza sponsorizărilor și să aibă loc în parcarea CityMall, principalul partener al evenimentului. CityMall se află într-o zonă de la periferia orașului. În cele trei seri, mii de gălățeni s-au îndreptat către centrul orașului, la esplanada de la ”Păpădie”, unde era deschis ”Târgul Sf Andrei”, cu meșteri populari și produse tradiționale. Pentru că aici erau doar 2-3 grătare, cu cozi imense și concerte folclorice desfășurate în beznă, esplanada fiind luminată doar de câteva ornamente, mulți au plecat spre parcarea mall-ului. Acolo, însă, au dat de un fel de ”Kitch Party”, cu tarabe cu gablonzuri, baloane, nimicuri din plastic, terase ascunse în nori de fum, care practic cam îngreunau accesul spre un colț al parcării, unde aveau loc concertele. Mulți au ajuns acolo ca să aibă de unde să plece acasă.
Sărbătoarea orașului s-a transormat într-un grătar public.