12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCe a declarat ministrul polonez al Apărării despre criza din Ucraina

Ce a declarat ministrul polonez al Apărării despre criza din Ucraina

Ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak, a apreciat, joi, într-o conferinţă pe tema securiţăţii naţionale, că perspectivele unei soluţionări paşnice a crizei ucrainene sunt din ce în ce mai reduse şi că implicarea Rusiei constituie o ameninţare pe termen lung pentru Europa, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Perspectivele unei soluţionări paşnice a crizei ucrainene sunt din ce în ce mai reduse. Scopul nedisimulat al Rusiei este să împiedice Ucraina pe drumul său spre Europa", a declarat ministrul.

"Consider că avem în faţă luni şi ani foarte dificili", a adăugat el.

 Siemoniak a apreciat că utilizarea mijloacelor militare de către Rusia, "de asemenea în mod deschis", creează o "ameninţare pe termen lung pentru Europa".

La rândul său, şeful diplomaţiei poloneze, Grzegorz Schetyna, a preconizat, înainte de plecarea la o reuniune la Bruxelles a miniştrilor europeni de Externe, consacrată crizei ucrainene, o înăsprire a sancţiunilor împotriva Rusiei.

"Nu putem accepta sprijinul acordat separatiştilor de Rusia. De aceea cred că discuţiile vor fi concrete şi vor duce la o înăsprire a sancţiunilor", a declarat Grzegorz Schetyna.

Miniştrii europeni de Externe participă, joi după-amiază, la o reuniune extraordinară, după intensificarea violenţelor în estul Ucrainei şi bombardarea oraşului-port Mariupol, soldată, sâmbătă, cu 30 de morţi. Miniştrii trebuie să discute despre adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, un anunţ de care s-au distanţat Grecia şi Ciprul, în timp ce este necesar consensul tuturor statelor membre.

Cele mai citite

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă