16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechCutremur în partidul lui Voiculescu. Conducerea şi-a dat demisia. De ce se...

Cutremur în partidul lui Voiculescu. Conducerea şi-a dat demisia. De ce se simte ameninţat Daniel Constantin

UPDATE 13:30  Codrin Scutaru, unul dintre vicepreşedintii PC, a declarat, vineri, că prim-vicepreşedintele Cristian Popescu Piedone, vicepreşedintele Cristiana Anghel şi europarlamentarul Maria Grapini şi-au exprimat opţiunea de a renunţa momentan la funcţiile de conducere, fără a pleca însă din partid, informează Mediafax.

"Am avut ieri Biroul Politic al partidului şi preşedintele partidului Daniel Constantin a bătut cu pumnul în masă pentru a nu mai fi ieşiri individuale în afara liniei partidului şi de aceea a fost exclus un coleg al nostru", a afirmat Scutaru, referindu-se la preşedintele PC Diaspora, Avram Gal.
Scutaru a mai precizat că "toate nemulţumirile vor fi discutate în interiorul partidului aşa cum este nomal, nu există o majoritate care să dorească congres sau schimbarea conducerii, ci dimpotrivă majoritatea filialelor doresc stabilitate şi susţin actuala conducere".

***

Cutremur în partidul lui Dan Voiculescu. La ședința de joi a Biroului Național şase lideri ai partidului s-au retras din toate funcțiile deținute. Printre aceștia se numără și prim-vicepreședintele Cristian Popescu Piedone. Totul a plecat de la excluderea viceprimarului din Câmpia Turzii, Avram Gal, preşedintele PC Diaspora. Însă la presiunea celor din sală sancțiunea a fost retrasă şi Avram Gal va rămâne simplu membru al PC pentru a nu pierde funcția de viceprimar, informează 

În semn de protest faţă de decizia luată în cazul primarului de la Câmpia Turzii, Maria Grapini, europarlamentar, a citit o scrisoare din partea PC Timis în care îl critică dur pe șeful partidului, Daniel Constantin, și a anunțat că se retrage din funcția de vicepreședinte și de membru al Biroului Politic Național. La scurt timp, Marian Preda a anunţat şi el că se retrage din functia de vicepreședinte și membru al Biroului Politic Național. Nici Alfred Laurențiusenator PC, nu a stat pe gânduri şi s-a retras şi el din Biroul Politic Național. 

După Maria Grapini şi Cristian Popescu Piedone, prim-vicepreședinte și primar al Sectorului 4 şi-a anunţat colegii că şi el se retrage din toate funcțiile pe care le deţine și că va ramâne un simplu membru de partid.

Ilie Năstase s-a ridicat și le-a spus colegilor că a dat mâna cu Voiculescu și că va rămâne credincios partidului, mai informează B1 care citează site-ul stirepesurse.ro. Aceeaşi atitudine a avut-o şi senatorul Mircea Banias care le-a spus celor care îl susțin pe Daniel Constantin că e o mare greșeală să se renunțe la Piedone pentru că "asta înseamnă plecarea a cel puțin jumătate din voturile partidului".

Preşedintele Daniel Constantin le-a spus celor prezenţi că familia Voiculescu îl amenintă cu înlăturarea din fruntea partidului pentru că nu a a făcut nimic pentru a-l salva de la puşcărie pe Dan Voiculescu în procesul ICA. Constantin a mai spus că cei care au demisionat, alături de lideri naționali și locali ai partidului, doresc de fapt “o restaurare a principiilor pe care funcționa vechiul Partid Umanist Român", mai scrie B1.

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă