20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorul de la Universitatea Ovidius, anchetat pentru mită, a demisionat

Profesorul de la Universitatea Ovidius, anchetat pentru mită, a demisionat

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă, anchetat de DNA pentru luare de mită, a demisionat, începând din data de 1 februarie, din funcția pe care o deținea la Universitatea Ovidius din Constanța.

Profesorul a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro de la un student în scopul de a-l promova la examenul pe care îl susţinea la disciplina Farmacie Clinică din anul V de studii. Flagrantul a fost realizat, miercuri, chiar în biroul profesorului de la sediul Facultăţii de Farmacie.

În aceeaşi zi, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a profesorului Gheorghe Ţarălungă, care este şi colonel în rezervă, pentru luare de mită.

El a fost prezentat, joi, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură admisă de către instanţă.

În aceeaşi cauză, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, şi faţă de studentul Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită.

După ce Gheorghe Ţarălungă a fost arestat preventiv, conducerea Universității Ovidius decisese suspendarea acestuia din toate activităţile didactice şi administrative, până la finalizarea cercetărilor.

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă