16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCluj: Tribunalul a admis cererea de intrare รฎn insolvenลฃฤƒ a clubului CFR...

Cluj: Tribunalul a admis cererea de intrare รฎn insolvenลฃฤƒ a clubului CFR Cluj

Tribunalul Specializat Cluj a admis, miercuri, cererea societฤƒลฃii care administreazฤƒ clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolvenลฃei ศ™i a stabilit ca pe data de opt mai sฤƒ fie continuat procesul , informeazฤƒ Mediafax.

"Admite cererea formulatฤƒ de debitoarea FC CFR 1907 Cluj SA. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenลฃei împotriva debitoarei FC CFR 1907 Cluj SA. NumeลŸte administrator judiciar provizoriu pe RTZ & PARTNERS SPRL, care va îndeplini atribuลฃiile prevฤƒzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014. StabileลŸte în favoarea administratorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 1.000 lei", se aratฤƒ în soluลฃia Tribunalului Specializat Cluj publicatฤƒ pe portalul instanลฃelor de judecatฤƒ.

Instanลฃa a dispus desemnarea unui administrator special ลŸi a stabilit în sarcina administratorului judiciar provizoriu obligaลฃia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor ลŸi împrejurฤƒrilor ce au dus la apariลฃia stฤƒrii de insolvenลฃฤƒ a clubului, cu menลฃionarea persoanelor cฤƒrora le-ar fi imputabilฤƒ conform art. 58 lit. b din Legea nr. 85/2014.

De asemenea, gruparea de fotbal a fost obligatฤƒ sฤƒ punฤƒ la dispoziลฃia administratorului judiciar provizoriu toate informaลฃiile ลŸi documentele cu privire la activitatea ลŸi averea sa, precum ลŸi lista cuprinzând plฤƒลฃile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii ลŸi transferurile patrimoniale fฤƒcute în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii. Administratorul judiciar are obligaลฃia de a efectua inventarierea bunurilor clubului, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii.

Conform hotฤƒrârii instanลฃei, termenul limitฤƒ pentru depunerea cererilor de admitere a creanลฃelor este 23 martie 2015, iar termenul limitฤƒ pentru verificarea creanลฃelor, întocmirea, afiลŸarea ลŸi comunicarea tabelului preliminar al creanลฃelor este 13 aprilie 2015.

Termenul limitฤƒ pentru soluลฃionarea eventualelor contestaลฃii ลŸi pentru afiลŸarea tabelului definitiv al creanลฃelor a fost fixat de instanลฃฤƒ pentru 8 mai 2015, când va avea loc ลŸi urmฤƒtorul termen în cadrul dosarului de insolvenลฃฤƒ.

Miercuri a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 29 ianuarie 2015, la Tribunalului Specializat Cluj, prin care clubul condus de Arpad Paszkany solicita deschiderea procedurii de insolvenลฃฤƒ.

CFR Cluj, care de anul trecut se confruntฤƒ cu o acutฤƒ crizฤƒ financiarฤƒ, este al ลŸaptelea club de Liga I care solicitฤƒ intrarea în insolvenลฃฤƒ în ultimii doi ani, dupฤƒ FC Rapid, Gloria Bistriลฃa, Universitatea Cluj, Oลฃelul Galaลฃi, FC Vaslui ลŸi FC Dinamo.

Conform legislaลฃiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se aflฤƒ în insolvenลฃฤƒ. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiลฃiile pe care le organizeazฤƒ dupฤƒ un an de la încheierea acestei proceduri.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ