10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: USB Toshiba, primul stick din lume securizat, cu ajutorul unor butoane...

VIDEO: USB Toshiba, primul stick din lume securizat, cu ajutorul unor butoane fizice alfa-numerice

Stick-urile USB, până în prezent, erau cele mai vulnerabile device-uri pentru transfer de date. Cea mai sigură metodă de verificare era scanarea lor înainte de a fi folosite în sistem. Toshiba a decis să scoată pe piață USB Flash Drive Encrypted, dotat cu 11 butoane fizice și LED-uri, potrivit betanews.com.

Gadget-ul celor de la Toshiba au în spatele tastelor alfa-numerice un algoritm de criptare. Pentru a avea acces la informaţiile stocate, utilizatorul trebuie să introducă un cod PIN înainte de a conecta stick-ul la un PC. Codul se introduce printr-un sistem asemănător celui de tip token bancar.

În momentul în care este scos din USB, dispozitivul Toshiba reactivează protecţia. Tastatura funcţionează datorită unui acumulator, care se încarcă atunci când stick-ul este într-un port USB.

Criptarea este de tip AES pe 256 biţi și singura metodă prin care ai putea trece peste procecţie este să ghiceşti codul PIN. Toshiba s-a gândit şi la acest lucru şi a integrat în Encrypted USB Flash Drive o protecţie împotriva atacurilor brute-force. Astfel, după a zecea încercare eşuată, tot conţinutul stick-ului este șters și se formatează singur, indiferent dacă este introdusă ulterior parola corectă. 

Pentru a nu introduce parola greşit în mod accidental atunci când stick-ul se află în buzunar sau în geantă, acesta vine cu o protecţie metalică care să împiedice apăsarea butoanelor. Toshiba a dezvăluit că noul dispozitiv dispune de certificare FIPS (Federal Information Processing standards) 140-2 Level 3, garantată de National Institute of Standards and Technology din America. Stick-urile sunt compatibile cu Windows 7, 8, 8.1, 10, Mac OS X 10.6,10.9 și Linux

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă