17.4 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUPDATE: Cele douฤƒ cereri DNA pe numele Elenei Udrea, trimise Comisiei Juridice...

UPDATE: Cele douฤƒ cereri DNA pe numele Elenei Udrea, trimise Comisiei Juridice pentru raport

UPDATE: Biroul Permanent al Camerei Deputaลฃilor a decis, vineri, ca cele douฤƒ cereri trimise de DNA pentru Elena Udrea – încuviinลฃarea urmฤƒririi penale, ca urmare a nerespectฤƒrii controlului judiciar ลŸi reลฃinerea ลŸi arestarea preventivฤƒ, pentru nerespectarea controlului judiciar –  sฤƒ fie trimise Comisiei Juridice pentru raport, informeazฤƒ Mediafax.

”Am avut douฤƒ cereri, una din partea Procurorului General pentru un nou dosar, o nouฤƒ ridicare de imunitate pentru deputatul Elena Udrea într-o cauzฤƒ strict legatฤƒ de activitatea domniei sale de ministru al Dezvoltฤƒrii regionale; în cea de-a doua, ministrul Justiลฃiei cere ridicarea imunitฤƒลฃii, reลฃinerea ลŸi arestarea preventivฤƒ în dosarul «Gala Bute»”, a spus preลŸedintele Camerei Deputaลฃilor, Valeriu Zgonea, dupฤƒ ลŸedinลฃa Biroului Permanent.

El a specificat faptul cฤƒ cele douฤƒ dosare, respectiv ”Microsoft” ลŸi ”Gala Bute” , în care DNA a trimis diferite solicitฤƒri Camerei Deputaลฃilor în legฤƒturฤƒ de Elena Udrea, ลŸi care sunt deja în lucru la Comisia Juridicฤƒ, au ลŸi douฤƒ cereri de reลฃinere ลŸi arestare preventivฤƒ.

Zgonea a spus cฤƒ în cazul cererii de reลฃinere ลŸi arestare preventivฤƒ, termenul pentru raport dat Comisiei juridice este de trei zile, respectiv pânฤƒ luni inclusiv, în timp ce raportul pentru ridicarea de imunitate nu are un termen strict, dar se va încerca ลŸi ca acest raport sฤƒ fie elaborat ”de îndatฤƒ”.

PreลŸedintele Camerei Deputaลฃilor a spus cฤƒ în plenul de luni este posibil sฤƒ fie supuse votului trei dintre cererile DNA, douฤƒ privind încuviinลฃarea ridicฤƒrii imunitฤƒลฃii în dosarele ”Gala Bute” ลŸi ”Microsoft” ลŸi una de încuviinลฃare a arestฤƒrii preventive.

”Luni, în plen, vom avea susลฃinerea din partea doamnei deputat, dacฤƒ este cazul, a punctului sฤƒu de vedere ลŸi votul cu bile. Asta ne aduce în situaลฃia în care, dacฤƒ începem la 17.30 ลŸedinลฃa, probabil cฤƒ pe la ora 21,00 vom încheia, pentru cฤƒ se va vota fiecare cerere în parte prin vot secret, cu bile”, a spus Zgonea.

Deputaลฃii din Comisia juridicฤƒ se vor întâlni "în regim de urgenลฃฤƒ", duminicฤƒ, la ora 16,30, pentru a discuta cele douฤƒ solicitฤƒri ale DNA referitoare la încuviinลฃarea arestฤƒrii deputatului Elena Udrea, a transmis preลŸedintele Comisiei, Bogdan Ciucฤƒ.

El a mai spus cฤƒ, din câte a înลฃeles de la Biroul Permanent, una dintre cererile DNA privind-o pe Udrea se referฤƒ "la începerea urmฤƒririi penale, iar alta la arestare".

––

Cererea DNA de arestare preventivฤƒ în cazul deputatei Elena Udrea, în dosarul Microsoft, va fi dezbฤƒtutฤƒ, luni, de cฤƒtre deputaลฃii juriลŸti, informeazฤƒ B1 Tv.

CiteลŸte ลŸi: Elena Udrea, aflatฤƒ sub control judiciar, a mers, din nou, la Secลฃia 2 de Poliลฃie

Potrivit DNA, unul din motivele cererii de încuviinศ›are a arestฤƒrii preventive pentru Elena Udrea este cฤƒ fostul ministru ar fi încฤƒlcat condiศ›iile controlului judiciar.

Astfel, deputaศ›ii juriศ™ti vor da raportul pe ultimele douฤƒ cereri de încuviinศ›are a arestฤƒrii preventive în cursul zilei de luni.

Direcลฃia Naลฃionalฤƒ Anticorupลฃie a trimis o cerere de arestare pe numele Elenei Udrea, în dosarul Microsoft, pentru cฤƒ a încฤƒlcat obligaลฃiile impuse de controlul judiciar se aratฤƒ într-un comunicat DNA.

CiteลŸte ลŸi: Douฤƒ cereri de arestare pentru Elena Udrea. Deputata ar fi pretins 500.000 de euro de la un om de afaceri

Procurorii anticorupลฃie motiveazฤƒ cererea de arest preventiv prin faptul cฤƒ Udrea a încฤƒlcat una dintre obligaลฃiile impuse  ca urmare a dispunerii mฤƒsurii controlului judiciar, ศ™i anume „sฤƒ nu se apropie de  ceilalลฃi inculpaลฃi, alลฃi participanลฃi la comiterea infracลฃiunii, martorii din dosar ลŸi sฤƒ nu comunice cu aceลŸtia direct sau indirect, pe nicio cale”. 

CiteลŸte ลŸi: FOTO. Ce spune Elena Udrea despre "Dosarul Microsoft"

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ