22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialรŽnscrierea รฎn clasa pregฤƒtitoare ลŸi clasa I, decalatฤƒ cu o sฤƒptฤƒmรขnฤƒ

รŽnscrierea รฎn clasa pregฤƒtitoare ลŸi clasa I, decalatฤƒ cu o sฤƒptฤƒmรขnฤƒ

Calendarul înscrierii în învฤƒลฃฤƒmântul primar a fost decalat cu o sฤƒptฤƒmânฤƒ, faลฃฤƒ de proiectul supus dezbaterii publice, astfel cฤƒ prima etapฤƒ a înscrierilor la clasa pregฤƒtitoare începe în 16 februarie, iar înscrierea direct în clasa I, în 23 februarie, potrivit unui ordin al ministrului Educaลฃiei, informeazฤƒ Mediafax.

"Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind înscrierea în învฤƒลฃฤƒmântul primar. Pregฤƒtirile pentru înscrierea în pregฤƒtitoare prima etapฤƒ încep în 16 februarie, iar pentru a doua etapฤƒ în 23 martie", a declarat, luni, ministrul Educaลฃiei, Mihai Sorin Câmpeanu.

Astfel, în 16 februarie, vor fi afiลŸate, la fiecare unitate de învฤƒลฃฤƒmânt, inclusiv pe site-ul acesteia, dacฤƒ existฤƒ, ลŸi pe site-ul inspectoratului ลŸcolar, circumscripลฃiile ลŸcolare ลŸi planul de ลŸcolarizare propus, respectiv numฤƒrul de clase pregฤƒtitoare alocate.

Tot atunci vor fi afiลŸate: programul de completare a cererilor tip de înscriere, programul de evaluare a dezvoltฤƒrii psihosomatice a copiilor solicitatฤƒ de pฤƒrinลฃi, informaลฃiile care permit pฤƒrinลฃilor sฤƒ cunoascฤƒ activitatea specificฤƒ clasei pregฤƒtitoare ลŸi criteriile de departajare elaborate de fiecare ลŸcoalฤƒ.

Între 16 ลŸi 27 februarie, vor fi organizate în ลŸcoli întâlniri pentru informarea ลŸi consilierea pฤƒrinลฃilor copiilor din grฤƒdiniลฃฤƒ care vor fi cuprinลŸi, în anul ลŸcolar 2015 – 2016, în învฤƒลฃฤƒmântul primar.

În perioada 18 – 26 februarie, va fi organizatฤƒ în ลŸcoli Ziua porลฃilor deschise, în care pฤƒrinลฃii ลŸi copiii pot vizita spaลฃiile dedicate activitฤƒลฃilor claselor pregฤƒtitoare ลŸi pot purta discuลฃii cu personalul unitฤƒลฃii de învฤƒลฃฤƒmânt.

Între 23 februarie ลŸi 13 martie, vor fi completate de pฤƒrinลฃi, online sau la unitatea de învฤƒลฃฤƒmânt la care solicitฤƒ înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Pe 20 – 21 martie vor fi afiลŸate listele cu candidaลฃii înmatriculaลฃi, locurile rฤƒmase libere ลŸi copiii neînscriลŸi dupฤƒ prima etapฤƒ.

Locurile rฤƒmase libere dupฤƒ prima etapฤƒ ลŸi procedura de repartizare în cea de-a doua etapฤƒ de înscriere vor fi afiลŸate, la unitฤƒลฃile de învฤƒลฃฤƒmânt ลŸi pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie.

Cererile de înscriere, în aceastฤƒ etapฤƒ, vor fi depuse la secretariatul ลŸcolii în perioada 24 martie – 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscriลŸi în clasa pregฤƒtitoare vor fi afiลŸate pe 10 aprilie.

Cererile pฤƒrinลฃilor care nu au reuลŸit sฤƒ îลŸi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altฤƒ problemฤƒ apฤƒrutฤƒ în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului ลŸcolar ลŸi soluลฃionate în perioada 14 – 17 aprilie.

Copiii de 7 ani care nu au fost înscriลŸi în învฤƒลฃฤƒmântul primar în anul ลŸcolar 2014 – 2015 pot fi înscriลŸi direct în clasa I.

În perioada 23 februarie – 13 martie 2015, vor fi depuse solicitฤƒrile de înscriere de cฤƒtre pฤƒrinลฃii care solicitฤƒ înscrierea copilului la ลŸcoala de circumscripลฃie, iar între 23 martie ลŸi 3 aprilie se depun solicitฤƒrile de înscriere pฤƒrinลฃii care solicitฤƒ înscrierea în altฤƒ ลŸcoalฤƒ decât cea de circumscripลฃie.

Cererile de înscriere la ลŸcoala de circumscripลฃie se soluลฃioneazฤƒ în perioada 16 – 20 martie, iar la altฤƒ unitate, în intervalul 7 – 9 aprilie.

Pe 10 aprilie vor fi afiลŸate la fiecare ลŸcoalฤƒ listele finale ale copiilor înscriลŸi în clasa I.

Ministerul Educaลฃiei a aprobat, pentru anul ลŸcolar 2014 – 2015, 665.000 de locuri în grฤƒdiniลฃe, 925.000 de locuri în învฤƒลฃฤƒmânt primar, 830.000 în învฤƒลฃฤƒmânt gimnazial (din care 810.000 în învฤƒลฃฤƒmânt cu frecvenลฃฤƒ – zi ลŸi 20.000 în învฤƒลฃฤƒmânt cu frecvenลฃฤƒ redusฤƒ), 180.000 în învฤƒลฃฤƒmântul liceal ลŸi 51.000 în învฤƒลฃฤƒmântul profesional.

Cele mai citite

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordฤƒm o atenศ›ie deosebitฤƒ oportunitฤƒศ›ilor economice din spaศ›iul francofon

Una dintre prioritฤƒศ›ile majore ale Francofoniei o reprezintฤƒ educaศ›ia ศ™i formarea tinerilor, a declarat preศ™edintele Iohannis la Paris Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, a susศ›inut sรขmbฤƒtฤƒ,...

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ