17.5 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCe amenzi vor primi comercianลฃii pentru practicile comerciale รฎnลŸelฤƒtoare sau agresive

Ce amenzi vor primi comercianลฃii pentru practicile comerciale รฎnลŸelฤƒtoare sau agresive

Camera Deputaลฃilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede amendฤƒ de la 5.000 la 100.000 lei pentru comercianลฃii care aplicฤƒ practici comerciale înลŸelฤƒtoare sau agresive ลŸi interzice comercializarea alimentelor care au data limitฤƒ de consum sau data durabilitฤƒลฃii minimale depฤƒลŸite, informeazฤƒ Mediafax.

Proiectul de lege a fost iniลฃiat de Guvern ลŸi modificฤƒ Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianลฃilor în raport cu consumatorii ลŸi armonizarea reglementฤƒrilor cu legislaลฃia europeanฤƒ privind protecลฃia consumatorilor.

Practici înลŸelฤƒtoare sunt considerate lansarea unei invitaลฃii de a cumpฤƒra produse la un anumit preลฃ pentru ca apoi, în scopul promovฤƒrii unui alt produs, comerciantul sฤƒ recurgฤƒ la refuzarea prezentฤƒrii produsului care a fฤƒcut obiectul publicitฤƒลฃii, precum ลŸi refuzarea luฤƒrii comenzii privind respectivul articol sau al livrฤƒrii într-un termen rezonabil, dar ลŸi prezentarea unui eลŸantion cu defecte.

Practici comerciale agresive sunt ลŸi crearea, operarea sau promovarea unui sistem promoลฃional piramidal în care consumatorul oferฤƒ o contraprestaลฃie, inclusiv în produse, servicii sau bani în schimbul posibilitฤƒลฃii de a primi compensaลฃie, ce provine special ca urmare a introducerii unui alt consumator în sistem decât ca urmare a vânzฤƒrii sau consumului produselor.

Proiectul stabileลŸte cฤƒ sunt practici comerciale agresive orice acลฃiune întreprinsฤƒ în vederea solicitฤƒrii premiului sau orice alt beneficiu care este condiลฃionatฤƒ de plata unei sume de bani ori de suportarea unui cost de cฤƒtre consumator.

Proiectul prevede ลŸi faptul cฤƒ se interzice comercializarea alimentelor care au data limitฤƒ de consum sau data durabilitฤƒลฃii minimale depฤƒลŸite.

Camera Deputaลฃilor este for decizional cu acest proiect de lege.

Cele mai citite

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

ศ˜oferii vor avea la dispoziศ›ie 24 de ore pentru a achita taxa, fฤƒrฤƒ a mai fi penalizaศ›i automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ