Schimbarea de temperatură, de multe ori bruscă, stresul crescut, dar și reintrarea copiilor în colectivitate odată cu începerea noului an școlar sunt factori care afectează starea generală de sănătate, consideră românii, potrivit sondajului Vegis.ro. Tocmai de aceea, mulți dintre aceștia apelează la ajutoare pentru a creşte imunitatea.
Românii sunt tot mai conștienți de rolul important pe care sistemul imunitar îl are pentru starea generală de sănătate și de faptul că acesta asigură capacitatea organismului de a se proteja și de a lupta împotriva virusurilor, bacteriilor și toxinelor. O cură de imunitate se traduce mai mult într-o cură de prevenție, de susținere a organismului, pentru ca acesta să reziste și să fie pregătit pentru schimbările dintre anotimpuri, a precizat Mihai Bucuroiu, director general și fondator Vegis.ro.
Astfel, 55% consideră că toamna se îmbolnăvesc mai ușor decât în restul anului, iar aproape două treimi dintre respondenți aleg să urmeze cure de susținere a imunității la schimbarea anotimpurilor. În privința imunității copiilor, doar 4,6% consideră că nu este nevoie ca aceștia să consume produse speciale, în timp ce aproape un sfert dintre părinți au precizat că folosesc produse care cresc imunitatea copiilor pe parcursul întregului an.
Am observat în ultimii ani că perioada de dinaintea începerii școlii este marcată de creșteri ale vânzărilor de produse apicole și formule complexe de vitamine – peste 20% pe segmentul produselor care ajută la menținerea sănătății în general și îndeosebi la creșterea imunității. O tendință evidentă este pe zona produselor care pot fi administrate copiilor, cum ar fi mierea de Manuka și siropurile bogate în vitamina C, unde creșterile merg spre 35%. De altfel, sondajul ne-a arătat că două treimi dintre cei care au făcut măcar o dată o cură de imunitate au procedat la fel și în cazul copiilor, a mai adăugat Mihai Bucuroiu.
Mihai Bucuroiu
Vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar și combinațiile de vitamine sunt preferate de adulți în curele de creștere a imunității, în timp ce pentru copii cei mai mulți aleg complexurile de vitamine (61%) și produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).
Totodată, cei care au răspuns întrebărilor Vegis.ro consideră că imunitatea este strâns legată și de alți factori, prin urmare, pentru a evita episoadele îmbolnăvire, au grijă la alimentație (53%), la orele de somn (28%) și lucrează la reducerea nivelului de stres (20%).
La începutul acestui an, am realizat un sondaj similar care ne-a arătat că 80% dintre români și-au propus pentru 2019 să trăiască mai sănătos, să reducă atât consumul de alimente care afectează starea de sănătate – de exemplu, cele procesate sau cu un conținut ridicat de zahăr -, cât și factorii de stres. Ne bucurăm să vedem că se țin de acest plan și că lucrează activ la a avea un stil de viață mai sănătos, a declarat Mihai Bucuroiu.