13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCasa Albฤƒ condamnฤƒ decapitarea celor 21 de egipteni

Casa Albฤƒ condamnฤƒ decapitarea celor 21 de egipteni

Casa Albฤƒ a condamnat, duminicฤƒ, decapitarea celor 21 de egipteni, rฤƒpiลฃi în Libia, de cฤƒtre gruparea Statul Islamic (SI) ca "demnฤƒ de dispreลฃ ลŸi laลŸฤƒ" ลŸi a transmis condoleanลฃe familiilor victimelor ลŸi Guvernului egiptea, relateazฤƒ Los Angeles Ttimes în pagina electronicฤƒ, citat de Mediafax.

CiteลŸte ลŸi: SI revendicฤƒ decapitarea a 21 de egipteni creลŸtini

"Aceastฤƒ ucidere oarbฤƒ a unor persoane nevinovate este cea mai recentฤƒ dintr-o serie de acลฃiuni violente comise de cฤƒtre teroriลŸti afiliaลฃi SI împotriva locuitorilor din regiune, inclusiv uciderea a zeci de militari egipteni în Sinai, care nu face decât sฤƒ determine comunitatea internaลฃionalฤƒ sฤƒ se uneascฤƒ împotriva SI", se aratฤƒ într-un comunicat emis, duminicฤƒ seara, de preลŸedinลฃia americanฤƒ.

SI a difuzat duminicฤƒ o înregistrare video care prezintฤƒ decapitarea a 21 de bฤƒrbaลฃi pe care îi prezintฤƒ ca fiind egipteni de confesiune creลŸtinฤƒ.

Un purtฤƒtor de cuvânt al Bisericii Copte din Egipt a confirmat, pentru agenลฃia oficialฤƒ egipteanฤƒ, execuลฃia celor 21 de bฤƒrbaลฃi.

Rude ale bฤƒrbaลฃilor rฤƒpiลฃi, cei mai mulลฃi provenind din zone sฤƒrace din sudul Egiptului, au organizat acลฃiuni de protest ลŸi s-au rugat, vineri, în încercarea de a determina Guvernul egiptean sฤƒ rฤƒspundฤƒ. Oficiali le dฤƒdeau asigurฤƒri cฤƒ s-au fฤƒcut toลฃi paลŸii posibili pentru a fi alvaลฃi.

CreลŸtinii egipteni au fost capturaลฃi la Sirt, pe 12 ianuarie, în urma unor confruntฤƒri violente. Libia este devastatฤƒ de conflicte între miliลฃii rivale, iar unii dintre militanลฃi au jurat credinลฃฤƒ SI.

PreลŸedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a convocat Consiliul Naลฃional de Apฤƒrare pentru a examina situaลฃia ลŸi a decretat ลŸapte zile de doliu naลฃional.

Guvernul egiptean ลŸi-a avertizat cetฤƒลฃenii sฤƒ nu cฤƒlฤƒtoreascฤƒ în Libia, însฤƒ mulลฃi dintre ei pleacฤƒ în ลฃara vecinฤƒ pentru a gฤƒsi un loc de muncฤƒ.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ