13.5 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒAproape 500 de poliลฃiลŸti locali au protestat, luni, รฎn Piaลฃa Constituลฃiei

Aproape 500 de poliลฃiลŸti locali au protestat, luni, รฎn Piaลฃa Constituลฃiei

Aproximativ 500 de de poliลฃiลŸti locali, majoritatea având pe faลฃฤƒ mฤƒลŸti Anonymous, au protestat, luni, în Piaลฃa Constituลฃiei din Capitalฤƒ, nemulลฃumiลฃi de intenลฃia guvernanลฃilor de a reduce cu aproape o jumฤƒtate alocaลฃia pentru norma de hranฤƒ, informeazฤƒ Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/79d315703165bc97f6bbf885280fd485/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

"Zilele acestea, Ministerul Dezvoltฤƒrii Regionale ลŸi Administraลฃiei Publice a elaborat un proiect de hotฤƒrâre de guvern prin care prevede reducerea normei de hranฤƒ la jumฤƒtate. Dacฤƒ HG va fi adoptatฤƒ în aceastฤƒ variantฤƒ, vom asista la o tฤƒiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc", a declarat preลŸedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu.

 

SindicaliลŸtii au spus cฤƒ, potrivit hotฤƒrârii de Guvern, norma de hranฤƒ a poliลฃiลŸtilor locali ar urma sฤƒ fie stabilitฤƒ în funcลฃie de numฤƒrul de ore lucrate, ลŸi nu în funcลฃie de numฤƒrul zilelor lucrฤƒtoare, aลŸa cum se întâmplฤƒ la Poliลฃia Naลฃionalฤƒ.

Protestatarii se considerฤƒ nedreptฤƒลฃiลฃi de aceste schimbฤƒri, în condiลฃiile în care poliลฃiลŸtii locali au preluat o parte din atribuลฃiile Poliลฃiei naลฃionale.

AceลŸtia au scandat "Domnul Oprea, nu uita, ลŸi Locala e a ta", aceeaลŸi lozincฤƒ fiind adaptatฤƒ ลŸi pentru premierul Victor Ponta ลŸi ministrul Liviu Dragnea.

De asemenea, protestatarii au bannere pe care scrie "SOS poliลฃistul român", "Mai bine nu mai furaลฃi, decât hrana sฤƒ ne-o tฤƒiaลฃi", "Nu ne putem risca viaลฃa, integritatea ลŸi libertatea pentru 700 de lei pe lunฤƒ" ลŸi "Semฤƒnaลฃi tฤƒieri, culegeลฃi haos".

O delegaลฃie a Sindicatului Pro Lex a intrat pentru negoceri la Ministerul Dezvoltฤƒrii Regionale ลŸi Administraลฃiei Publice.

La mitingul din Piaลฃa Constituลฃiei au participat ลŸi poliลฃiลŸti locali din alte oraลŸe ale ลฃฤƒrii.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ