13.5 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSportBฤƒsescu: Nu vom termina cu corupลฃia pรขnฤƒ nu facem finanลฃarea partidelor transparentฤƒ

Bฤƒsescu: Nu vom termina cu corupลฃia pรขnฤƒ nu facem finanลฃarea partidelor transparentฤƒ

Fostul preลŸedinte Traian Bฤƒsescu, a vorbit, luni searฤƒ, în emisiunea "VorbeลŸte liber", de la TVR, despre legea finanลฃฤƒrii partidelor ลŸi a transmis cฤƒ modalitatea eficace de a scฤƒpa de corupลฃie este reprezentatฤƒ de o finanลฃare transparentฤƒ a partidelor.

CiteลŸte ลŸi: Traian Bฤƒsescu, despre dosarele Elenei Udrea: Nu am avut nicio informaศ›ie de la servicii

"Primul lucru care trebuie fฤƒcut este legat de legea finanลฃฤƒrii partidelor. Nu vom termina cu corupลฃia pânฤƒ nu facem finanลฃarea partidelor transparentฤƒ. Campaniile trebuie finanลฃate din bugetul de stat, dupฤƒ niลŸte criterii, abia atunci va exista control. Nici nu am mai umple toate oraลŸele ลŸi am încheia una din marile probleme, probleme care existฤƒ ลŸi la televiziuni. S-ar combate o bunฤƒ parte din corupลฃie", a declarat fostul ลŸef al statului.

El a vorbit, în timpul emisiunii ลŸi despre revizuirea Constituลฃiei, dar a precizat cฤƒ mult mai importantฤƒ este problema celor 300 de parlamentari prin legea electoralฤƒ.

"Sugestia mea este sฤƒ se ลฃinฤƒ cont de Referendum la revizuirea Constituลฃiei, pânฤƒ atunci însฤƒ se poate rezolva problema celor 300 de parlamentari prin legea electoralฤƒ. Reprezentarea minoritฤƒลฃilor trebuie respectatฤƒ", a subliniat Traian Bฤƒsescu.

El a subliniat cฤƒ nicio camerฤƒ nu verificฤƒ legile ลŸi cฤƒ Parlamentul unicameral este obligatoriu. 

Traian Bฤƒsescu a vorbit ลŸi despre politicienii tineri, fฤƒcând aluzie la premierul Ponta, dar ลŸi la Monica Iacob-Ritzi, care sunt "o dezamฤƒgire".

"Tot spuneam sฤƒ vinฤƒ tinerii. Au venit ลŸi sunt o dezamฤƒgire, Ponta un plagiator, un mincios. Este o generaลฃie tânฤƒrฤƒ de politicieni rataลฃi. Mฤƒ uit ลŸi la Monica Ridzi, pe care am susลฃinut-o", a precizat Bฤƒsescu.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ