20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMerkel: Europa va face totul pentru ca Rusia sฤƒ redevinฤƒ partenerul ei

Merkel: Europa va face totul pentru ca Rusia sฤƒ redevinฤƒ partenerul ei

Cancelarul german Angela Merkel a pledat, miercuri, la Demmin, în nordul Germaniei, pentru ideea ca Moscova sฤƒ "redevinฤƒ partenerul" Europei. Ea a afirmat cฤƒ statele membre UE vor sฤƒ contureze "ordinea europeanฤƒ împreunฤƒ cu Rusia, nu împotriva ei", relateazฤƒ agenลฃia rusฤƒ Tass, citatฤƒ de Mediafax.

Statele membre UE "vor face totul pentru ca Rusia sฤƒ redevinฤƒ partenerul lor", a anunลฃat cancelarul german în cadrul unei reuniuni a Uniunii CreลŸtin-Democrate (CDU) la Demmin, în nordul Germaniei.

"Vrem sฤƒ conturฤƒm ordinea europeanฤƒ împreunฤƒ cu Rusia, nu împotriva ei", a continuat Merkel.

În acelaลŸi timp, Angela Merkel a atenลฃionat cฤƒ alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia a fost "o încฤƒlcare a dreptului internaลฃional".

Prin urmare, a subliniat ea, "Germania ลŸi Franลฃa nu îลŸi vor slฤƒbi eforturile, ci vor face totul pentru ca Ucraina sฤƒ meargฤƒ pe o cale a sa, care sฤƒ respecte integritatea teritorialฤƒ".

Însฤƒ, a recunoscut cancelarul german, procesul de restabilire a pฤƒcii în estul Ucrainei va fi "foarte dificil".

Totodatฤƒ, Angela Merkel nu a exclus posibilitatea înฤƒspririi sancลฃiunilor împotriva Rusiei dacฤƒ nu se va respecta armistiลฃiul intrat în vigoare duminicฤƒ în estul Ucrainei.

Anterior, la Conferinลฃa pentru Securitate de la Munchen, care a avut loc la 7 februarie, cancelarul Germaniei a declarat, de asemenea, cฤƒ "Europa vrea sฤƒ-ลŸi contureze securitatea împreunฤƒ cฤƒ Rusia, nu împotriva ei".

Liderii occidentali ลŸi Kievul acuzฤƒ Rusia cฤƒ alimenteazฤƒ conflictul furnizându-le arme ลŸi antrenându-i pe separatiลŸtii proruลŸi care luptฤƒ împotriva forลฃelor ucrainene în estul Ucrainei, dar ลŸi cฤƒ trimite trupe peste graniลฃฤƒ pentru a participa la lupte. Moscova neagฤƒ acuzaลฃiile care i se aduc.

Cele mai citite

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache,...

PNL ศ™i Ministerul Justiศ›iei lanseazฤƒ โ€žGhidul privind sesizarea faptelor de violenศ›ฤƒ ศ™i de hฤƒrศ›uire sexualฤƒโ€

PNL descrie siguranศ›a romรขnilor ca fiind โ€žo prioritateโ€ pentru partid ศ™i lanseazฤƒ โ€žGhidul privind sesizarea faptelor de violenศ›ฤƒ ศ™i de hฤƒrศ›uire sexualฤƒโ€. Ghidul elaborat de...

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ