12.8 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUn senator PSD cu probleme de avizare, รฎn funcลฃia consilier pentru romรขnii...

Un senator PSD cu probleme de avizare, รฎn funcลฃia consilier pentru romรขnii de pretutindeni

Senatorul PSD Adrian Anghel, care în decembrie a avut probleme de avizare pentru funcลฃia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în noul Guvern, a fost numit, marลฃi, de premierul Victor Ponta în postul de consilier onorific în domeniul dialogului cu românii din Statele Unite ale Americii, informeazฤƒ Mediafax.

Activitatea acestuia în calitate de consilier al prim-ministrului nu va fi remuneratฤƒ.

Adrian Anghel a fost ales parlamentar în circumscripลฃia electoralฤƒ pentru românii cu domiciliul în afara României ลŸi a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Suedia, Portugalia, Peru, precum ลŸi în grupul pro-America.

El a fost director general al MTV România ลŸi a devenit membru PSD în 2000, fiind preลŸedinte executiv al PSD Diaspora.

La sfârลŸitul anului trecut, la audierile din comisiile reunite pentru diaspora din Parlament privind ocuparea postului de ministru pentru Românii de Pretutindeni, Adrian Anghel a fost votat de parlamentari cu 12 voturi ”pentru”, 8 voturi ”împotrivฤƒ” ศ™i 4 abศ›ineri. Dupฤƒ încheierea audierilor, el le-a spus jurnaliศ™tilor cฤƒ a primit aviz favorabil.

Pe de altฤƒ parte, parlamentarii opoziลฃiei Eugen Tomac ศ™i Mircea Dolha au afirmat cฤƒ, potrivit procedurilor, Anghel ar fi avut nevoie de 13 voturi "pentru", ca sฤƒ fie validat favorabil în comisii.

Dupฤƒ verificฤƒri, Mircea Lubanovici, preศ™edintele comisiei pentru românii din afara graniศ›elor, a declarat cฤƒ s-a stabilit cฤƒ au votat 24 de parlamentari, astfel cฤƒ Adrian Anghel a primit un aviz negativ pentru portofoliul de ministru.

Ulterior, Adrian Anghel a declarat cฤƒ se retrage din competiลฃia pentru portofoliul de ministru ca urmare a faptului cฤƒ nu a obลฃinut aviz pozitiv clar la audieri, din partea colegilor sฤƒi parlamentari, adฤƒugând cฤƒ nu vrea sฤƒ "întineze" noul Guvern.

În locul acestuia, premierul Ponta l-a nominalizat ca ministru pe deputatul PSD Angel Tîlvฤƒr, care a primit aviz pozitiv.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ