18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSenatorul PSD Radu Oprea, audiat la DNA Ploiești

Senatorul PSD Radu Oprea, audiat la DNA Ploiești

UPDATE 10.35: La ieșirea din DNA senatorul Radu Oprea a declarat că nu a fost audiat în dosarul cumnatului lui Ponta, dar nu a oferit detaii asupra dosarului în care este martor. 

Citește și: Ce spune senatorul Radu Oprea despre audierea la DNA

——–

Senatorul PSD Radu Oprea este audiat la DNA Ploiești. Oprea a declarat la intrarea în sediul DNA că a fost chemat ca martor, dar că nu știe în ce dosar.

În această dimineață, la DNA Ploiești este audiată și sora premierului Victor Ponta, ALxandra Herțanu în dosarul soțului său. 

Citește și: Sora premierului Victor Ponta, audiată la DNA Ploiești

De asemenea, la DNA Ploiești este audiat și Vlad Cosma, aflat sub control judiciar, în dosarul cumnatului lui Victor Ponta.

Herţanu a fost reţinut, alături de trei oameni de afaceri, cu acuzaţia obţinerii frauduloase a unui contract finanţat din fonduri europene pentru extinderea canalizării din Comarnic.

În acelaşi dosar, deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasaţi sub control judiciar, sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe cei patru să obţină acest contract, punând presiune şi exercitând ameninţări asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judeţean care derula proiectul european, pentru ca societăţile respective să primească contractul, să obţină prelungiri ale termenelor prevăzute în acesta şi să primească ilegal bani în timpul derulării proiectului.

Cele mai citite

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă