O expoziție de păianjeni și scorpioni vii poate fi vizitată în perioada 26 februarie – 5 iulie 2015 la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Citește și: FOTO INEDITE. Cum arată hotelul în care poți fi CAZAT alături de ANIMALE SĂLBATICE
Între exponate se numără Văduva Neagră, Tarantula Mexicană sau cel mai mare păianjen din lume, „Theraphosa blondi”. Alte specii expuse sunt „Acanthoscurria geniculata”, „Androctonus australis” și „Brachypelma albopilosa”.
Insectele pot fi observate prin terarii din sticlă, iar vizitatorii pot primi informații despre obiceiurile și caracteristici speciilor, cum se adaptează acestea la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, dar și modul în care specialiștii le studiază.
Doar 200 dintre cele 44.000 de specii de păianjeni cunoscute în prezent sunt considerate a fi periculoase. Unii oameni suferă de o frică patologică de păianjeni, numită arahnofobie.
Intenția expoziției este să ofere o nouă perspectivă asupra comportamentului păianjenilor și să schimbe modul de raportare al publicului față de aceste specii.
Cele peste 50 de specii de păianjeni și scorpioni vii au fost deja prezentate în țări ca Spania, Portugalia, Finlanda, Germania sau Belgia.
Citește și: FOTO. Cum arată stupul care colectează automat mierea de albine
Biletele la expoziția „Țesături Periculoase” costă 10 lei pentru copii, studenți și pensionari și de 15 lei pentru adulți, iar copiii cu vârste mai mici de 3 ani pot intra gratuit.
Expoziția poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 10.00 și 18.00, iar sâmbăta și duminică, între orele 10.00 și 19.00. Ultimii vizitatori pot intra cu o oră înainte de orele 18.00 și 19.00.