25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecial20.000 de participanţi, la Moscova, la marşul comemorării lui Boris Nemţov

20.000 de participanţi, la Moscova, la marşul comemorării lui Boris Nemţov

UPDATE 19.22: Marşul de comemorare a opozantului rus Boris Nemţov, ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul Moscovei, s-a încheiat, duminică, în capitala rusă, conform Mediafax.

Potrivit serviciului de presă al poliţiei capitalei ruse, aproximativ 21.000 de persoane au participat la marşul de duminică, în timp ce autorităţile au emis o autorizaţie pentru 50.000 de persoane. Serghei Davidis, membru al opoziţiei, a afirmat că numărul participanţilor a fost de aproape 50.000 de persoane,  relatează agenţia Tass.

———-

Cel puţin 20.000 de persoane participă la această oră, în Moscova, la marşul de comemorare al lui Boris Nemţov, arată portalul deschide.md.

Autorităţile ruse susţin că la manifestaţie ar fi doar cel mult 7.000 de oameni.

Pe diverse pagini de socializare apar mesaje potrivit cărora tot mai mulţi oameni se strâng, pentru a participa la acest marş. Foarte mulţi, relatează presa locală, vin cu metroul, ceea ce face ca în staţia Kitai Gorod, de unde începe marşul, să fie neîncăpătoare.

Liderul opoziției ruse, Boris Nemțov a fost împuşcat mortal, vineri seara, la Moscova. Un atacator neidentificat a tras de patru focuri de armă în Nemțov, chiar în centrul orașului. Politicianul se plimba prin oraș, însoţit de o femeie.

Citește și: Liderul opoziţiei ruse, Boris Nemţov, a fost UCIS. Putin: Este un asasinat la comandă! Obama condamnă "uciderea brutală"

Cele mai citite

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă