26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSuceava: De zece ori mai multe cereri pentru urna mobilă decât în...

Suceava: De zece ori mai multe cereri pentru urna mobilă decât în 2009

Peste 1.500 de persoane din județul Suceava au făcut cereri pentru urna mobilă, de zece ori mai multe decât în 2009, relatează Mediafax.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în judeţ au fost înregistrate 1.522 de solicitări pentru urna mobilă, 1.037 fiind din partea unor persoane internate în spitalele din judeţ.

El a spus că restul cererilor de urnă mobilă sunt pentru persoane netransportabile din diferite localităţi ale judeţului, pentru cei 24 de arestaţi din arestul Poliției Județene Suceava şi pentru doi arestaţi la domiciliu.

La alegerile prezidențiale din 2009, în judeţul Suceava au votat cu urna mobilă 160 de persoane.

Întrebat despre faptul că acum numărul solicitătilor este de aproape zece ori mai mare, prefectul a spus că probabil că în 2009 a fost organizată secţie de votare în spital.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că au fost înregistrate 299 de cereri ale pacienţilor pentru urna mobilă, cu aproape o sută mai multe faţă de alegerile europarlamentare.

El a spus că în spital sunt internaţi aproximativ 800 de pacienţi, dar dintre aceştia o parte sunt copii internaţi în secţiile de pediatrie şi chirurgie infantilă ,care nu au drept de vot, dar sunt şi pacienţi internaţi în secţia de Anestezie Terapie Intensivă, care nu pot vota.

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...
Ultima oră
Pe aceeași temă