22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPonta: La ANRP este o situație extrem de gravă

Ponta: La ANRP este o situație extrem de gravă

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în cadrul conferinței de presă, că la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților este o ”situație extrem de gravă” și că toată conducerea ANRP este amendată zilnic.

Citește și: Președintele ANRP i-a înmânat lui Ponta un memoriu cu amenzile contra instituţiei, alături de demisia sa

Ponta a mai spus că, pe luna februiarie, ANRP a strâns amenzi care reprezintă de trei ori salariul fiecărui membru din conducere. ”Va trebui să găsim o soluție, altfel nu va mai vrea nimeni să lucreze”.

Premierul a menționat că speră ca împreună cu Ministerul de Justiție și de Finanțe să se găsească o soluție în ședința de Guvern și a adăugat că a informat și CSM-ul, pentru ca ANRP-ul să funcționeze în condiții bune.

Potrivit lui Ponta, situația de la ANRP este ”blocată total”. ”Eu accept că au dreptate”, a mai spus Ponta, arătând că trebuie găsită o soluție în ședința de guvern, ”ori perpetuăm un blocaj”.

”I-am rugat pe toți ca până miercuri să găsim o soluție, dar repet, oamenii au dreptate să nu mai lucreze. Sunt forțați să retrocedeze, altfel primesc amenzi. Pe de altă parte, nu a fost niciun fel de problemă de restituiri ilegale, cum a fost în perioada 2010-2012”, a mai declarat Victor Ponta, adăugând că le-a cerut celor din ANRP ”să fie atenți și să respecte legea, și pentru asta s-au umplut de amenzi”.

”Absurdul este că amenzile se duc tot la bugetul de stat. Este o chestiune care trebuie reglementată”, a mai spus Victor Ponta despre situația de la ANRP.

Premierul a confirmat că președintele ANRP a demisionat și a transmis că a sesizat CSM cu privire la situația existentă la ANRP.

Ponta a precizat, totodată, că trebuie găsită o soluție la ANRP, întrucât nu e normal ca oamenii să plece.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, i-a înaintat premierului Victor Ponta un memoriu în care reclamă că instituţia este obligată la amenzi pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire, însoţit de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi, informează Mediafax.

În memoriu este precizat că împotriva ANRP există mii de procese în care este solicitată amendarea conducerii instituţiei cu zeci de mii de euro pentru neemiterea sau neplata în termenul legal de 30 zile a titlurilor de despăgubire, pentru dosare din urmă cu mai mulţi ani, existând deja decizii ale instanţei în acest sens, a declarat Băeşu.

Cele mai citite

Reacția Dianei Șoșoacă după respingerea candidaturii la alegerile prezidențiale

Diana Șoșoacă a reacționat după ce Curtea Constituțională a României i-a respins candidatura la alegerile prezidențiale. Aceasta își cheamă susținătorii la un miting: „Absolut...

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...

Cod portocaliu și risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din această seară, de la ora 18:00 și până luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe râuri din bazinele Siret şi Prut  Hidrologii anunţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă