13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Nokia N1, prima tabletă cu Android și modul intuitiv de lansare...

VIDEO: Nokia N1, prima tabletă cu Android și modul intuitiv de lansare care îți memorează dorințele

Nokia N1, nu numai că este prima tabletă cu Android a companiei europene, dar este și primul dispozitiv cu Android de când compania a vândut către microsoft telefoanele cu Windows Phone. Ca și design, Nokia N1 seamănă cu un iPhone 6 supradimensionat sau cu o tabletă iPad Mini dar asta nu înseamnă că este o clonă, potrivit gsmarena.com

Nokia N1 rulează pe ultima versiune de Android, dar are propriul launcher, numit Z Launcher. Interfața personalizată are rolul de a simplifica modul în care folosim smartphone-urile sau tabletele, afișând în ecranul principal numai aplicațiile care ne interesează în funcție de oră sau loc.

De exemplu, dacă Z Launcher învață că îți verifici feed-urile de facebook în drum spre stația de autobuz, aplicația de facebook va primi un loc pe ecranul principal în fiecare dimineață. Dacă atunci când servești masa te uiți pe clipuri cu trupa Nighwish, atunci Youtube va apărea la fiecare prânz cu ultimele clipuri legate de respectiva trupă.

Nokia N1 este o tabletă cu un ecran de 7,9 inch cu rezoluție 2K QHD 2048×1536 ce ascunde un procesor Intel Atom de 2,3 Ghz și 2GB RAM. Tableta are o cameră principală de 8 MP și o cameră secundară de 5 MP. Bateria de 5300 m Ah oferă o autonomie de 17 ore de folosire intensivă și 5 zile în modul stand by.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă