18.5 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUn pod feroviar care lega regiunea Lugansk ลŸi Ucraina, aruncat รฎn aer

Un pod feroviar care lega regiunea Lugansk ลŸi Ucraina, aruncat รฎn aer

Un pod feroviar care asigura o legฤƒturฤƒ între regiunea Lugansk ลŸi  restul Ucrainei a fost aruncat în aer de cฤƒtre persoane necunoscute, relateazฤƒ Mediafax.

Liderul rebel Serghei IvanuลŸkin a precizat cฤƒ podul feroviar se afla în apropiere de Gorsk, într-o zonฤƒ aflatฤƒ sub controlul autoritฤƒลฃilor ucrainene.

 "Aceasta este linia feratฤƒ care putea sฤƒ fie folositฤƒ pentru aprovizionarea Ucrainei cu cฤƒrbune", a declarat "ministrul pentru situaลฃii de urgenลฃฤƒ al republicii populare" de la Lugansk )LPR) Serghei IvanuลŸkin, transmite agenลฃia rusฤƒ de stat Tass.

Pe de altฤƒ parte, separatiลŸti proruลŸi au lansat luni dimineaลฃa un atac asupra unor poziลฃii pe care forลฃele ucrainene le deลฃin în satul ลžirokino, în apropiere de Mariupol, a anunลฃat cartierul general militar al oraลŸului pe pagina de Facebook, citat de agenลฃia Unian.

"La ora (localฤƒ) 9.30 (9.30, ora României), inamicul a lansat un asalt asupra forลฃelor (ucrainene) de la ลžirokino, iar confruntฤƒrile continuau" la prânz, când cartierul general a postat mesajul pe Facebook.

"Forลฃele ucrainene îลŸi menลฃin poziลฃiile", se arฤƒta în mesaj, în care se preciza cฤƒ "inamicul atacฤƒ cu armament uลŸor ลŸi mortar".

Potrivit militarilor din oraลŸ, portul, considerat o poziลฃie-cheie, nu se aflฤƒ în pericol.

Persoane înarmate au atacat poziลฃii aflate sub controlul armatei ucrainene de 16 ori începând de duminicฤƒ, în unele puncte cu artileria grea, a declarat pentru Unian centrul de presฤƒ al operaลฃiunii "antiteroriste".

Cele mai citite

Iulia Scรขntei, judecฤƒtor CCR, opinie separatฤƒ faศ›ฤƒ de ceilalศ›i judecฤƒtori รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

Curtea Constituลฃionalฤƒ nu are atribuลฃia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaลฃiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenลฃiale, toate acestea fiind aspecte de naturฤƒ...

Romรขn condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare, adus รฎn ศ›arฤƒ din Italia

Un bฤƒrbat dat รฎn urmฤƒrire internaลฃionalฤƒ, dupฤƒ ce a fost condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare pentru trafic de persoane, a...

Top 10 companii romรขneศ™ti adunฤƒ peste 270 de miliarde de euro cifrฤƒ de afaceri

Camera de Comerลฃ ลŸi Industrie a Romรขnieiย a inclus รฎn competiศ›ia pentru primele 10 locuri, aproape 13.000 de companii Topul Naศ›ional al Firmelor reuneศ™te companii...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ