În trecut, coaca era un produs pe care gospodinele il făceau pentru copii atunci cand pregăteau tăițeii de casă. În prezent, poate fi folosit cu succes în loc de gustari sau ”snacks”-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi.
Ingrediente:
1 ou
făină
sare
Mod de preparare:
Se pregateste un aluat de tăiței, prin amestecarea ingredientelor.
Apoi se întinde o foaie subțire, se rulează și se taie marginile.
Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită (sau în cuptor).
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare.
Tradiții culinare:
Rețeta veche din Ardeal “Coacă” provine din satul Lăzești, Comuna Vadul Moților (Județul Alba) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.