Turta dulce fără ouă, pregătită după rețeta Sandei Marin, este potrivită pentru potolirea poftei de dulce în perioada de post. Desertul se pregătește ușor și repede, cu ingrediente la îndemâna oricui.
Ingrediente
– 450 g făină
– 250 g zahăr
– 1 ½ pahar cu apă
– o lingură cu rom
– o ceașcă mică cu ulei
– o linguriță cu bicarbonat
– un vârf de linguriță de scorțișoară
– un vârf de linguriță de cuișoare
– un pahar cu nuci
– coajă de portocale
Mod de pregătire
Se topesc 150 g zahăr cu 1 ½ pahar cu apă.
În sirop, se amestecă 100 g zahăr.
Se cerne într-un castron făina, se toarnă câte puțin siropul și se amestecă bine.
Se adaugă romul, uleiul, bicarbonatul, scorțișoara, cuișoarele pisate, iar, la sfârșit, nucile și puțină coajă rasă de portocale.
Se unge o tavă cu ulei, se toarnă compoziția și se coace la foc potrivit.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București