23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialEpidemia de Ebola în SUA: Medicii au reușit să vindece a doua...

Epidemia de Ebola în SUA: Medicii au reușit să vindece a doua infirmiera care s-a infectat

Infirmiera Amber Vinson de la Texas Presbyterian Hospital din Dallas, în statul Texas, care a contractat Ebola în timp ce îngrijea un pacient liberian, s-a vindecat de această boală, relatează Mediafax.

Familia lui Amber Vinson a anunţat într-un comunicat că tânăra, în vârstă de 29 de ani, va rămâne la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare, dar nu mai are Ebola.

"Amber şi familia noastră am fost nebuni de bucurie când am primit ultimul bilanţ despre starea sănătăţii ei", a declarat mama sa, Debra Barry.

"Ştim cu toţii că vor fi necesare tratamente suplimentare pentru ca Amber să-şi recapete forţele în întregime, însă ultimele evoluţii au răspuns rugăciunilor noastre", a insistat ea.

Amber Vinson urmează să fie transferată către alt serviciu de la spitalul specializat Emory de la Atlanta, în Georgia.

Ea este a doua infirmieră de la Texas Presbyterian Hospital din Dallas care a fost contaminată cu Ebola după ce a l-a îngrijit pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, care a murit din cauza bolii pe 8 octombrie.

Cealaltă infirmieră, Nina Pham, se află într-o stare stabilă într-o clinică aparţinând Institutelor Naţionale pentru Sănătate (NIH), în statul Maryland. Clinica a anunţat marţi că "starea de sănătate a lui Nina Pham, transferată pe 16 octombrie la NIH, s-a ameliorat şi este considerată, de-acum, bună"".

Un cameraman de la postul american NBC, care a fost contaminat cu Ebola în Liberia în timp ce realiza materiale despre epidemie, a fost declarat vindecat de către spitalul care-l îngrijea.

Preşedintele american Barack Obama i-a sunat miercuri pe membrii personalului de la Texas Presbyterian Hospital pentru a le mulţumi pentru "curaj şi perseverenţă", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Virusul Ebola a provocat moartea a peste 4.900 de persoane de la începutul anului, în principal în Liberia, Guineea şi Sierra Leone.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă