14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUcraina: Candidat la alegerile legislative, rănit într-o tentativă de asasinare

Ucraina: Candidat la alegerile legislative, rănit într-o tentativă de asasinare

Unul dintre candidații la alegerile legislative din Ucraina din 26 octombrie, Vladimir Borisenko, a fost rănit grav în timpul unei tentative de asasinare care a avut loc în noaptea de luni spre marţi.

"Persoane necunoscute au tras focuri de armă şi au aruncat dispozitive explozive în direcţia lui Borisenko, când acesta a ieşit în curtea casei", în oraşul Borispol (regiunea Kievului), a declarat consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gheraşenko, scrie Mediafax, care citează agenţia Ukrinform.

"Candidatul a scăpat cu viaţă datorită faptului că purta o vestă antiglonţ, după ce în ultima perioadă a primit ameninţări cu moartea la telefon şi a găsit un cap de porc în curte", a adăugat oficialul ucrainean.

Potrivit consilierului, Borisenko a fost spitalizat, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol.
Comitetul de investigaţie de la Kiev a deschis o anchetă penală pentru tentativă de asasinare, a anunţat Gheraşenko.

Reprezentantul preşedintelui ucrainean Sviatoslav Ţegolko a declarat că Petro Poroşenko a dat ordin Serviciului de Securitate SBU să investigheze acest caz în termen de 24 de ore.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă