21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialToată atenția pe trioul Halep-Williams-Șarapova, pe hardul american

Toată atenția pe trioul Halep-Williams-Șarapova, pe hardul american

Turneul de tenis de la Indian Wells a început într-o notă pozitivă, cu mult spectacol încă din primele tururi, mai ales că favoritele nu au avut meciuri ușoare în „cuptorul american”.

Două dintre principalele favorite de pe hardul american de la Indian Wells, Simona Halep (cap de serie 3) și Serena Williams (1), au avut meciuri dificile în turul al doilea. Românca a fost surprinsă în primul set de către o jucătoare din afara top 100 mondial, rusoaica Daria Gavrilova, în vârstă de doar 21 de ani. Cu toate că s-a impus cu scorul de 2-6, 6-1, 6-2, Simona a primit un duș cu apă rece, sau mai bine zis unul fierbinte, având în vedere căldura care i-a pus mari probleme. Temperaturile ridicate, de peste 30 de grade, ar putea fi inamicul numărul 1 pentru numărul 3 mondial în acest turneu.

Urmărește Live Text Halep – Lepchenko: ora 5.30. Românca vrea o nouă victorie în „cuptorul american” de la Indian Wells 2015

Revenirea istorică a Serenei Williams, după 14 ani, la Indian Wells, a pus mare presiune pe umerii americancei în meciul cu o altă româncă, Monica Niculescu, 68 WTA. Deși liderul mondial a trecut mai departe, în turul 3, românca este cea despre care ar trebui să se vorbească, după ce a asigurat spectacolul la acel meci. Niculescu a rezistat eroic în fața Serenei, făcând eforturi poate chiar mai mari decât Simona Halep la unele meciuri. Monica a fost învins cu scorul de 7-5, 7-5, însă a condus-o de mai multe ori pe americancă, iar prin loviturile sale, demne mai de grabă de top 5 mondial, a ridicat publicul în picioare.

Toată atenția, în turneul feminin, este acum pe trioul Williams-Șarapova-Halep, rusoaica trecând, în runda următoare, după 6-1, 7-5 cu Yanina Wickmayer. Șarapova a fost foarte aproape de a juca și al treilea set.

Publicul visează la o semifinală Williams – Halep, după care câștigătoarea să joace o finală cu Șarapova. În ce o privește pe Halep, ea are mai întâi, luni dimineață, de la ora 5.30 (ora României), un meci complicat cu Varvara Lepchenko (cap de serie 26, 28 de ani, SUA). Partea bună este că meciul se va disputa seara (în SUA), astfel că temperaturile ar trebui să scadă sub 30 grade. Cele două au mai jucat o singură dată până acum, la Australian Open 2014, atunci când s-a impus românca, 4-6, 6-0, 6-1.

În cazul în care Simona se va califica în optimi, acolo va juca împotriva câștigătoarei din meciul Garbine Muguruza (cap de serie 19, Spania) – Karolina Pliskova (14, Cehia). Ambele sunt cunoștințe ale româncei, din circuit, având meciuri, în acest an, împotriva amândurora. Dacă în fața ibericei, Simona are record negativ, 0-2 (cu tot cu meciul de la Galați, din Fed Cup), pe cehoaică a învins-o într-un din cele mai importante finale ale carierei, la Dubai 2015. Prima jucătoare a României are nevoie să ajungă cel puțin în semifinale pentru a-și păstra punctele câștigate anul trecut și pentru a rămâne pe locul 3 mondial.

Principalele rivale ale româncei, Williams și Șarapova au și ele parte tot de adversare dificile în turul al treilea. Rusoaica o întâlnește pe Victoria Azarenka (32), fost lider mondial, revenită în forță în circuitul WTA. Serena se va duela cu Zarina Dyias (cap de serie 28, Kazakhstan), care la 21 de ani este una dintre favoritele tinerei generații.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă