27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFranța: O persoană a murit, în urma unor inundații

Franța: O persoană a murit, în urma unor inundații

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, victima unor inundaţii, a fost descoperit, marţi, în apropiere de locuinţă, în satul Oletta din Corsica, relatează Le Parisien, citat de Mediafax.

Victima a fost găsită, în noaptea de luni spre marţi, pe un câmp inundat, în urma revărsării unui pârâu, la aproximativ 300 de metri de locuinţă.

Un martor a sunat la jandarmerie și a precizat că a văzut o persoană care avea nevoie de ajutor în sectorul respectiv din departamentul Haute-Corse, declanşând astfel intervenţia pompierilor. Aceştia au găsit cadavrul după două două ore de eforturi. Bărbatul ar fi fost luat de revărsare după ce şi-ar fi abandonat maşina, potrivit ziarului.

Pompierii au anunţat că o caută pe soţia victimei, pe care nu au găsit-o acasă atunci când s-au dus să o informeze despre decesul soţului. Ei cred că femeia ar fi plecat să-şi caute soţul, în pofida condiţiilor meteorologice.

Un bărbat a fost descoperit în urmă cu o lună într-o maşină, într-un râu care s-a revărsat din cauza ploilor abundente, în aceeaşi regiune din departament.

Un cod portocaliu de alertă pentru ploi şi inundaţii a fost anulat marţi dimineaţa, în ambele departamente de pe insulă, dar sunt aşteptate în continuare ploi puternice, a anunţat Météo France într-un comunicat.

Precipitaţii importante s-au abătut asupra insulei în noaptea de luni spre marţi, provocând pagube importante pe drumuri, iar traficul rutier era perturbat, potrivit pompierilor. Local nivelul apei de ploaie acumulate atingea aproximativ 20 de centimetri.

Mai multe drumuri au fost blocate, în sectoarele Aleria, Saint-Florent şi Cap, în urma unor alunecări de teren şi prăbuşirii unor arbori. Numeroase echipe lucrau la deblocarea axelor rutiere. În schimb, reţeaua de alimentare cu electricitate şi gaze naturale EDF a afost puţin afectată.

Traficul aerian a fost perturbat, mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Bastia-Poretta fiind suspendate marţi dimineaţa. În cursul nopţii, mai multe zboruri au fost redirecţionate către Ajaccio.

Cele mai citite

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă