26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPolonia: Proteste faţă de poliţie, după moartea unui adolescent

Polonia: Proteste faţă de poliţie, după moartea unui adolescent

Opt persoane au fost rănite şi alte 21 au fost reţinute după două nopţi de revolte care au avut loc în apropiere de Varşovia după moartea accidentală a unui adolescent, care a fost pusă pe seama poliţiei, relatează Mediafax.

Sute de persoane s-au reunit în serile de duminică şi luni în faţa secţiei de poliţie din oraşul Legionowo pentru a-i aduce un omagiu tânărului în vârstă de 19 ani, identificat ca Rafal W, relatează Associated Press.

Demonstranţii consideră că poliţia este de vină pentru moartea lui, săptămâna trecută, iar manifestaţia a degenerat în revolte. Adolescentul a decedat după ce a încercat să înghită un pachet cu droguri în momentul în care l-a oprit o patrulă a poliţiei. El a murit la spital.

Citește și: Polonia şi Letonia, sceptice cu privire la înfiinţarea unei armate a UE

13 persoane au fost reţinute în cursul nopţii de luni spre marţi, iar un poliţist a fost rănit, iar alte şapte persoane au fost rănite şi opt au fost deţinute duminică seara. Persoanele reţinute au fost acuzate de huliganism, vandalism şi asalt asupra forţelor de ordine, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Mariusz Mrozek.

La demonstraţie a participat inclusiv un membru al Parlamentului European, Janusz Korwin-Mikke, care a cerut legalizarea substanţelor aflate sub control naţional. Familia tânărului decedat s-a distanţat de politician, afirmând că acesta profită de moartea lui.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Germania și Franța cer amânarea controalelor biometrice la frontierele UE, invocând riscul de haos pentru călători

Germania și Franța au notificat Comisia Europeană că noul sistem de controale biometrice la frontierele Uniunii Europene nu este pregătit pentru implementare, relatează Financial...
Ultima oră
Pe aceeași temă