18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCe declarații a făcut Radu Mazăre la ieșirea de la ÎCCJ: Categoric...

Ce declarații a făcut Radu Mazăre la ieșirea de la ÎCCJ: Categoric nu mai candidez la Primăria Constanței

Primarul Constanței Radu Mazăre a ieșit în jurul orei 22.15 din sediul ICCJ și a declarat că nu va mai candida pentru Primăria Constanței. Mazăre a spus a povestit jurnaliștilor că a stat în celulă cu alte șapte persoane.

”Nu m-am întâlnit cu domnul Horia Georgescu. Și dacă l-aș fi întâlnit nu i-aș fi reproșat nimic. Nu am stat într-o celulă renovată. Am întâlnit în arest oameni chinuiți”, a mai spus primarul. 

Citește și: Pentru ce infracțiuni a fost reținut Radu Mazăre. A primit mită de 9 milioane de euro

În legătură cu acuzațiile care i se aduc, Mazăre a subliniat că a făcut toate declarațiile necesare în fața instanței.

„Am vorbit mult, am prezentat multe documente. La un moment dat m-a umflat râsul. Mi s-a spus că este cea mai originală formă de a primi șpagă. E o modalitate nouă, șpaga impozitată”, a mai spus edilul. 

Avocatul său a subliniat în fața judecătorilor că acuzațiile procurorilor sunt absurde. ”Radu Mazăre a inventat un nou tip de mită: mita impozitată”.

Citește și: Radu Mazăre, reținut pentru 24 de ore. Primarul a venit la DNA cu bagajul făcut

Radu Mazăre așteaptă, marți seara, decizia ÎCCJ în dosarul în care este acuzat de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și conflict de interese (două infracţiuni), potrivit unui comunicat DNA. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă