19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialO femeie de 27 de ani cu lupus și-a pus viața în...

O femeie de 27 de ani cu lupus și-a pus viața în pericol, după ce a refuzat să avorteze, la sfatul pastorului

O femeie de 27 de ani din Vicovu de Sus, Suceava, care are lupus, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a refuzat să facă avort, pentru că pastorul ei i-a interzis, relatează presa suceveană.

Femeia, diagnosticată cu lupus eritematos sistemic, o boală autoimună care afectează rinichii, inima, plămânii şi celulele sanguine, a ajuns la Spitalul Clinic Parhon, unde a urmat un tratament cu citostatice și cortizon. Acolo, medicii au descoperit că era însărcinată în opt săptămâni și i s-a recomandat să facă întrerupere de sarcină, fiind transferată la Maternitatea “Cuza Vodă”.

“Preotul care o urmărea i-a spus că i se interzice să facă avort. De la opt săptămâni la zece săptămâni, starea ei generală s-a alterat îngrozitor. A ajuns în insuficienţă renală, a avut atingere pulmonară şi a avut atingere miocardică. Cu greu familia şi persoana respectivă au semnat şi au fost de acord cu chiuretajul uterin. Toţi preoţii trebuie să înţeleagă că sunt situaţii în care este în pericol viaţa mamei şi trebuie să se recurgă inclusiv la întreruperea sarcinii”, a precizat managerul maternității, prof. dr. Mircea Onofriescu, citat de obiectivdesuceava.ro.

Onofriescu a avertizat că tot mai multe femei , mai cu seamă din mediul rural, îşi pun viaţa în pericol după ce urmează sfatul preotului sau al pastorului. Ele sunt sfătuite să nu facă avort sau să folosească metode contraceptive.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă