9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialCum funcționează ”hormonul iubirii”

Cum funcționează ”hormonul iubirii”

Oxitocina, cunoscută și ca ”hormonul iubirii”, este responsabilă pentru atracția pe care o simt oamenii. Astfel, cercetătorii americani au descoperit că nivelul de oxitocină crește în organism, la animale, în perioada de reproducere, iar, în restul timpului, femelele nu sunt atrase de masculi, conform tabloidului Daily Mail.

Oamenii de știință de la Rockefeller University, New York, au analizat cum interacționează neuronii la șoareci. Ei au descoperit că, atunci când au întrerupt legăturile dintre neuronii care eliberează oxitocină și ceilalți neuroni, femelele și-au pierdut interesul față de masculi.

Până acum, cercetătorii nu știau care sunt neuronii responsabili de producerea oxitocinei. Studiul citat de Daily Mail analizează un interneuron care trimite mesaje altor neuroni pe o distanță scurtă.

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat comportamentul femelelor de șoarece aflate în perioada de reproducere. Atunci când interneuronii au fost blocați, femelele nu au mai fost interesate de masculi, în timp ce masculilor nu li s-a schimbat comportamentul față de femele.

Astfel, au concluzionat cercetătorii, femelele sunt atrase de masculi când nivelul lor de oxitocină crește, lucru care se întâmplă doar în perioadele de reproducere.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă