12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO INCREDIBILE: Ce s-a întâmplat în prima expediție din Congo, care avea...

FOTO INCREDIBILE: Ce s-a întâmplat în prima expediție din Congo, care avea misiunea de a descoperi originile EBOLA

Prima epidemie de Ebola cunoscută a devastat un mic sat din nordul statului Congo, numit Yambuku, și împrejurimile acestuia, în 1976.

Când virusul a început să ucidă pacienții dintr-un spital misionar, o călugăriță flamandă a fost infestată, iar o probă de sânge a fost trimisă în Belgia. Oamenii de știință au realizat, în scurt timp, că se confruntă cu o boală necunoscută.

Citește și: FOTO din Al Doilea Război Mondial. Cum trăiau oamenii din LENINGRAD în timpul asediului, când 640.000 de ruși au fost uciși

După ce a studiat virusul în laborator, Peter Piot, un medic în vârstă de 27 de ani, unul dintre primii specialiști care a studiat Ebola, și-a lăsat soția însărcinată în Belgia și a pornit spre Congo, numit pe atunci Zair, pentru a descoperi sursa virusului. El s-a alăturat unor specialiști veniți de peste tot din lume pentru a descoperi originile bolii.

Piot a descris experiența sa în cartea ”Nu avem timp de pierdut. O viață în căutarea unor viruși mortali”. Galeria foto de mai sus conține imagini din prima expediție care a vizat descoperirea sursei Ebola, unul dintre cei mai periculoși viruși din lume.

Citește și: FOTO: Chiar și astăzi îi simțim efectele. Tot ce NU știai despre dezastrul NUCLEAR de la CERNOBÎL

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă