12.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSportȘefii de la Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară din...

Șefii de la Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară din Brașov, în conflict de interese

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov și șeful Direcției Sanitar Veterinare Brașov și fosta șefă a APIA Călărași se află în conflict de interese administrativ, informează un comunicat al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Fosta șefă a APIA, Otilia Bălășoiu, a semnat / aprobat cererile prin care societatea în cadrul căreia fostul său soț deține calitatea de asociat, a obținut subvenții acordate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Călărași,  în cuantum total de 259.476,87 lei.

Directorul coordonator al DSP Brașov, Alexandru Bălescu, a semnat autorizație sanitară de funcționare pentru propriul cabinet medical individual „Dr. Bălescu Alexandru”.

”Astfel, BĂLĂȘOIU OTILIA și ALEXANDRU BĂLESCU au încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: […] interesele  sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”, arată comunicatul ANI.

Șeful Direcției Sanitar Veterinare din Brașov, Enache Dorin Valter, a semnat o serie de documente având ca obiect încheierea mai multor contracte de prestări servicii între Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov și societatea comercială în cadrul căreia fiica acestuia a deținut calitatea de asociat.

”Astfel, ENACHE DORIN VALTER a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „”Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice. […]”, mai precizează inspectorii de integritate.

Cele mai citite

Hezbollah a vrut să-l ucidă pe Netanyahu în casa lui cu o dronă

O dronă lansată de Hezbollah din Liban care a explodat sâmbătă dimineață în orașul Caesarea, situat în centrul litoralului, a vizat locuința privată a...

Mega Image va fi nevoită să vândă 80 de magazine în urma achiziționării Profi

Consiliul Concurenţei discută cu Mega Image despre vânzarea a circa 80 de magazine, în urma achiziţionării Profi, iar până pe 4 noiembrie această listă...

Erdogan apreciază „eforturile” de cooperare ale „dragului prieten” Olaf Scholz

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat sâmbătă "eforturile" de cooperare ale "dragului prieten" Olaf Scholz, în pofida dezacordului lor persistent privind războiul Israelului...
Ultima oră
Pe aceeași temă