19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialÎNŞELĂCIUNE cu diplome false de master. Jumătate de milion de euro obţinuti...

ÎNŞELĂCIUNE cu diplome false de master. Jumătate de milion de euro obţinuti ILEGAL

Universitatea Financiar Bancară din Bucureşti (UFB), în prezent în lichidare, a îndemnat studenţii, timp de trei ani de zile, să se înscrie la un program de master organizat de Institute of Studies in International Relations and Public Policy (ISIRP), promiţându-le că vor primi diplome recunoscute în Uniunea Europeană. ISIRP, prezentat studenţilor drept o instituţie cu pretenţii din Belgia, nu este, de fapt, o instituţie acreditată în țara europeană şi nu are voie sa organizeze cursuri de învăţământ superior, având ca preşedinte un profesor român din conducerea UFB.

Mai bine de 300 de studenţi au pierdut doi ani de şcoală şi au plătit fiecare câte 1500 de euro, pentru nişte diplome nerecunoscute, deci inutile. Cele două instituţii continuă să-i mintă, promiţându-le ca vor primi diplome recunoscute. Avocaţii susţin că este vorba de o înşelăciune, infracţiune pedepsită cu până la 3 ani de închisoare.

„M-am înscris la master în 2010, am participat doi ani la cursuri, am plătit toate taxele, în total peste 6500 de lei. Aştept eliberarea unei diplome de trei ani de zile şi acum am aflat că este posibil ca acestă diploma să nu fie recunoscută.”, a declarat Corina Moraru pentru B365.ro.

Citește continuarea textului pe B365.ro.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă