1.1 C
București
marți, 26 noiembrie 2024
AcasăSpecialMinisterul de Interne cheltuie 300.000 de euro pentru a organiza în România...

Ministerul de Interne cheltuie 300.000 de euro pentru a organiza în România Conferința Regională Interpol

Guvernul României a aprobat organizarea în România, în acest an, a Conferinței Regionale Europene INTERPOL.

„Costurile organizării conferinței sunt estimate la 300.000 euro și vor fi suportate din bugetul pe anul 2015 al Ministerului Afacerilor Interne”, a anunțat Executivul.

Conferința va fi organizată la București de către MAI, prin Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 19 – 21 mai.

Participanții vor discuta subiecte vizând cooperarea polițenească operativă, precum și instrumentele puse la dispoziția statelor membre pentru combaterea și prevenirea criminalității transfrontaliere.

Citește și: Interpol: Ameninţarea teroristă, mai mare ca oricând

România este membru fondator al Organizației Internaționale de Poliție Criminală (OIPC) INTERPOL, în anul 1923. De asemenea, România este primul stat din estul Europei care a readerat la organizație după cel de-al doilea război mondial (1973). 

190 de state sunt în prezent membre ale organizației. România este unul din principalii contributori și utilizatori ai bazelor de date INTERPOL, fiind pe locul 3 în Uniunea Europeană și locul 7 în regiunea europeană.

La Conferința de la București sunt așteptați peste 150 de delegați din 50 de țări, precum și reprezentanți ai unor organizații internaționale invitați de Secretariatul General al OIPC INTERPOL.

Guvernul se asigură că participanții la acțiunea INTERPOL vor obține „fără dificultate” viza pentru România

Documentele aprobate la ultima ședință a Guvernului au urmărit și facilitarea accesului în România a participanților la Conferința INTERPOL.

„România, ca stat gazdă, trebuie să se asigure că reprezentanții țărilor invitate și observatorii vor obține, fără dificultate, viza de intrarea pe teritoriul României și vor beneficia de exceptarea de la taxele vamale a echipamentelor tehnice și științifice furnizate de organizație pentru desfășurarea conferinței”, a explicat Guvernul României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un celebru realizator de podcast american a intrat în conflict cu Vladimir Kliciko

Joe Rogan, celebru realizator de podcast american, "răspândeşte propaganda rusă" cu privire la războiul din Ucraina, a acuzat fostul campion mondial de box la...

După S.O.S., încă un partid își declară susținerea pentru Călin Georgescu

Preşedintele AUR, candidatul formaţiunii în alegerile prezidenţiale, a afirmat, luni, că România are ”şansa” unui guvern şi a unui preşedinte suveranist. ”România s-a trezit!...

Exporturile de carne tocată și salamuri crud-uscate către Marea Britanie și SUA blocate din cauza pestei porcine

Exporturile de carne tocată şi de salamuri crud-uscate către Marea Britanie şi SUA sunt blocate din cauza pestei porcine africane care încă evoluează pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă