16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăTechDÉJÀ-VU. Mazăre amenință cu plecarea. La alegerile precedente spunea că pleacă în...

DÉJÀ-VU. Mazăre amenință cu plecarea. La alegerile precedente spunea că pleacă în Brazilia

Primarul spune că „dacă nu iese Ponta, el nu mai stă“

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, vineri, la Congresul Extraordinar al PSD Constanţa, că dacă Victor Ponta nu va câștiga alegerile prezidențiale oamenii vor trăi cu teamă în suflet şi că el nu mai stă, fără a preciza dacă renunţă la administraţie, la politică sau pleacă din ţară.

Citește și: Mazăre: Dacă nu iese Ponta, nu mai stau. M-am săturat să am ședințe cu avocații de două ori pe zi

“Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi vom trăi în acelaşi mod de a pune problema şi cu aceeaşi teamă în suflet. Eu unul am declarat-o public şi o spun şi acum, dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate, nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii, nu mai stau pentru că nu văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii.

Am şedinţă dimineaţă cu avocaţii, am şedinţă la prânz cu avocaţii”, a declarat Mazăre. El a spus că Traian Băsescu a creat un regim mai rău ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu şi că în prezent funcţionarii publici se tem să semneze orice act şi orice faptă pe care o fac le este frică să nu fie interpretată împotriva lor.

Mazăre a spus că, după ce şi Arhiepiscopul Tomisului a ajuns să fie cercetat de DNA, “pe Dumnezeu trebuie să-l mai ancheteze”. Liderul PSD Constanţa a afirmat că nimeni nu ştie dacă va fi liber mâine sau poimâine şi că orice persoană publică poate fi ridicată cu mascaţii în orice clipă. „Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii“, a afirmat Mazăre. Acesta a folosit o înjurătură grobiană, care nu poate fi reprodusă aici, împotriva procurorului de caz. „Când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie. De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca să trăim într-o ţară normală“, a afirmat Mazăre.

Există un precedent

Nu este pentru prima dată când Radu Mazăre amenință cu plecarea. Și la alegerile pre­zidențiale precedente, în 2009, a spus că dacă Traian Băsescu va deveni președintele României el va pleca din țară.

„Dacă Băsescu iese preşedinte în continuare în România, o să-mi iau o casă în Brazilia şi o să mă mut acolo. Aicea nu mai stau ca să mă ancheteze din două în două zile toate slugile politice ale lui Băsescu. La următorul mandat sigur nu voi mai candida şi mă gândesc foarte serios şi să renunţ la mandatul ăsta.  Am fost zece ani primar, nu vreau să îmbătrânesc în politică la fel ca domnul Iliescu. Dacă iese Geoană, mă duc numai cu chirie sau îmi cumpăr casă peste zece ani“, afirma acesta, în noiembrie 2009.

Mazăre spune că s-a săturat de hărțuială. Primarul Constanţei a mai precizat că s-a săturat de hărţuiala permanentă la care este supus de cinci ani. „M-am săturat. M-am săturat de această hărţuială permanentă pe care o face preşedintele Băsescu în lupta sa cu corupţii care nu s-au înrolat şi nu îl slugăresc pe dumnealui. În afara lui, a fetelor lui, a regilor asfaltului, a lui Elena Udrea, a lui Videanu, zis «bordură», şi a lui Berceanu cu toate problemele lui, în rest toată lumea din România este coruptă. Numai el cu frati-su şi cu fetele lui sunt nişte exemple de curăţenie morală şi de integritate. Sper să se termine cu mascarada asta“, a declarat el.

„Capul la cutie“

Traian Băsescu a câștigat, iar Radu Mazăre și-a nunanțat apoi declarațiile. În decembrie 2009 spunea: „Voi pleca atunci când voi dori eu, nu atunci când va dori altcineva. […] Nu voi dispărea în neant. Ca să nu plec, ar trebui ca lucrurile să decurgă cât de cât mai normal. […] Mă retrag, nu mai fac declarații publice, îmi văd numai de primărie și mai discutăm peste câteva luni de zile. Deocamdată nu mă mai interesează politica. Mă retrag câteva luni de zile. Capul la cutie“, a mai spus Mazăre.

Cele mai citite

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă