DIICOT anunță, joi, că avocatul Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu, nu are calitatea de inculpat sau suspect în dosarul retrocedărilor controversate din Județul Argeș.
Este vorba despre retrocedarea ilegală a unui teren de 90 de hectare care aparţinuse familiei istorice Brătianu.
”Pe rolul DIICOT – Structura Centrală există un dosar penal în care procurorii efectuează investigații privind retrocedări de terenuri din județul Argeș. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem (pentru fapte) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals sub înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzute de art. 367, 297, 244 alin. 1 și 2, art 320, art 322 si art 323 Cod penal. În acest dosar numitul Radu Pricop nu are calitatea de suspect sau inculpat”, transmite DIICOT într-un comunicat de presă.
Site-ul Sursa zilei.ro a publicat, joi, o informație conform căreia, Procurorul general Tiberiu Nițu ar fi așteptat să soluționeze un conflict de competență, în acest dosar, deoarece Radu Pricop este deja urmărit penal de Secția a II-a a Parchetului General.
În luna iunie 2014, Realitatea TV titra: Ginerele preşedintelui este acuzat că, în baza unor documente falsificate, ar fi primit, alături de alte patru persoane, circa 10 milioane de euro despăgubiri din partea Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, instituţia care se ocupă cu restituirea proprietăţilor confiscate de comunişti.
Sursa Zilei arată că Parchetul General a început de acum aproape jumătate de an urmărirea penală împotriva celor care urmau să încaseze nu mai puţin de 10 milioane de euro din retrocedarea ilegală a unui teren de 90 de hectare care aparţinuse familiei istorice Brătianu, către un grup select de cumpărători de drepturi litigioase. ANRP a suspendat, anul trecut, plăţile, iar Prefectura Argeş a cerut revizuirea sentinţei definitive ce datează din 2009. Radu Pricop a fost avocatul cumpărătorilor de drepturi liltigioase şi a susţinut în permanenţă că Eleonora Brătianu (moştenitoare alături de cei de la care cumpăraseră Vişoiu&compania drepturile litigioase) nu a revendicat suprafaţa de 90 de hectare de la Ştefăneşti.