8.9 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialLiberia: Un medic tratat cu serul ZMapp a murit

Liberia: Un medic tratat cu serul ZMapp a murit

Un medic din Liberia infectat cu virusul Ebola, care a fost tratat cu serul experimental american Zmapp, a murit, a anunţat luni ministrul Informaţiilor din această ţară, relatează AFP, conform Mediafax.

Medicul Abraham Borbor a murit în noaptea de duminică spre luni, a precizat Lewis Brown.

"El prezenta semne de progres dar până la urmă a decedat. Guvernul regretă această pierdere şi prezintă condoleanţe familiei", a adăugat el.

Alţi doi pacienţi care au primit îngrijiri cu acest ser, ZMapp, "sunt în continuare sub tratament şi sunt semne de speranţă", a declarat ministrul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat la 21 august o "ameliorare semnificativă" a stării de sănătate a unui medic şi a unui infirmier trataţi cu ZMapp în Liberia, adăugând că un alt medic se simte mai bine, dar rămâne în stare gravă.

La 13 august, Statele Unite au acceptat să livreze Liberiei, pentru aceste trei persoane, doze de ZMapp, medicament administratat şi celor doi americani care au fost declaraţi vindecaţi săptămâna trecută, precum şi unui preot spaniol decedat la 12 august. Toţi trei s-au contaminat în Liberia.

Cantităţile mici disponibile de ZMapp, care nu a mai fost testat pe oameni înainte, sunt epuizate, potrivit laboratorului care îl produce.

Japonia s-a declarat dispusă, luni, să furnizeze un tratament experimental pus la punct de o companie niponă, omologat în martie în ţară ca antiviral în tratarea gripei, pentru a lupta împotriva Ebola, "dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii face o solicitare în acest sens".

În faţa amplorii epidemiei, un comitet de experţi reunit de OMS a judecat la 12 august drept "etică" oferta de medicamente cu eficienţă şi efecte secundare încă neverificate "ca tratament potenţial sau cu titlu preventiv".

Cele mai citite

Stop vot la Tokio: 69 de moldoveni au votat în capitala Japoniei

S-a încheiat procesul de votare și în China, unde au votat 73 de moldoveni În capitala Japoniei, Tokio, s-a încheiat procesul de votare. Aici și-au...

Poduri sau ziduri?

Moldova se uită în oglindă azi și își vede nu doar chipul, ci și reflexia speranțelor și a fricilor de mâine. Între rădăcini și...

Vot istoric: Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota și din România, unde sunt deschise 16 secții de votare Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00,...
Ultima oră
Pe aceeași temă