25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmenzi de peste un milion de lei, pentru muncă la negru

Amenzi de peste un milion de lei, pentru muncă la negru

285 de persoane care lucrau la negru au fost descoperite de inspectorii de muncă. Ei au aplicat amenzi de peste 1,2 milioane de lei, conform unui comunicat al Inspecției Muncii, remis redacției.

În total, în controalele desfășurate între 4 și 8 august, IM a aplicat amenzi în valoare totală de 2.107.300 de lei.

"Au fost depistate 285 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 1.848 de controale, din care 1.736 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1.605.800 lei din care 1.220.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 444 de angajatori. 18 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate şapte propuneri de cercetare penală. Dintre acestea, trei au fost făcute de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş", arată comunicatul IM.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.267 de controale şi 871 de angajatori au fost sancţionaţi. IM precizează că s-au aplicat amenzi în valoare de 501.500 de lei.

De asemenea, la un angajator din judeţul Ialomiţa s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare, iar în cazul unui angajator din Bucureşti s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

"Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 52 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă", se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...
Ultima oră
Pe aceeași temă